Ljudi

Braća Petrović uz podršku armije dobrih ljudi objavili uspješan kraj apela za pomoć Medihi Draganović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički ugostitelji Ivan i Andrija Petrović putem društvenih mreža ozvaničili su uspješan kraj apela za pomoć profesorici harmonike Medihi Draganović, koja već godinama bije herojsku borbu protiv opakog oblika raka pluća.

Tačku na sretan kraj ove humanitarne akcije, koju su Petrovići pokrenuli za Medihu prije nepuna tri mjeseca, kada je istoj za pokriće troškova liječenja tzv. pametnim terapijama na turskoj klinici “KOC UNIVERSITY HOSPITAL” bila potrebna polovina iznosa od 80.000 KM, stavio je strani biznismen Georgios Giannakopoulos. Saznavši za Medihino zdravstveno stanje na sajmu “Zenica-Expo”, održanom tokom proteklog vikenda u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”, na kojem su štand svog ugostiteljskog objekta “Krčma BP” s humanitarnom kutijom postavili braća Petrović, izrazio je želju da uplatom preostalog neophodnog iznosa od 1.500 EUR-a doprinese ovoj pozitivnoj vijesti.

Ugledna zenička profesorica Mediha Draganović trenutno boravi u Turskoj, radi tretmana propisanom terapijom. Na početku objave apela za pomoć “LAVICI ZA HILJADE BUDUĆIH NOTA NA HARMONICI”, kako su ga Petrovići emotivno promovisali, trebalo je prikupiti dodatnih 40.000 KM, jer je Mediha samostalno obezbijedila jednu polovinu sredstava za pokriće ukupnih troškova svog liječenja.

“I ovu toplu ljudsku priču završili smo uz nesebičnu podršku armije dobrih ljudi, koja je ponovo stala uz humanost. Nijedna riječ nije nam dovoljna da izrazimo svu zahvalnost prema svima koji su na bilo koji način pomogli da se naša Mediha izbori za svoju najveću životnu pobjedu. Nadamo se da smo joj ovim činom svi zajedno poslali ogromnu ljubav i dali dovoljan vjetar u leđa da nam ozdravi. Mnogo smo ponosni na sve nas,” kazao nam je Ivan.

Tačan ukupan iznos prikupljenih sredstava za pomoć u pokriću troškova liječenja profesorice Medihe bit će objavljen u petak, nakon preuzimanja humanitarnih kutija od od privrednih subjekata koji su izrazili želju da učestvuju u apelu i na ovaj način.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno