Naše

Bulevar Kulina Bana: Tijelo umrlog Zeničanina prijepodne preuzeto

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kako je sinoć i najavio naš portal, danas prijepodne je konačno preuzeto tijelo našeg sugrađanina koje je danima bilo u dodjeljenom stanu.

-Sada nama preostaje opet borba da se ovo očisti, stan pripada Gradu, jer je umrlom bio dodjeljen za stanovanje kao socijalnom slučaju, unutra je “haos”, ali najbitnije je da čovjek bude dostojno sahranjen i da stanarima ne visi zaraza i opasnost nad glavom, rečeno nam je.

Podsjećamo, više puta u proteklim mjesecima i godinama događalo se da umrli sugrađani ostaju danima, dok stanari ili policija ne alarmiraju medije, a oni javnost i nadležne, koji onda reaguju i prevezu tijelo u mrtvačnicu i dostojno ga ukopaju.

Uglavnom se radi o osobama koje su živjele same bez bliskih srodnika ili socijalnim slučajevima bez potomaka ili su im potomci ili srodnici van BIH, bez kontakta s njima.

Više o situaciji u tekstu VIDEO+FOTO: Zeničanin leži pet dana mrtav u stanu, tijelo niko ne preuzima. Tek večeras najavljeno rješenje slučaja

– Policijska stanica Centar je obaviještena da se u ulici Bulevar Kulina Bana 31 u stanu na prvom spratu nalazi beživotno tijelo u srijedu uvečer. Uviđaj je obavljen, mrtvozornik Zlatka Pintulj je konstatovala prirodnu smrt, rekao je Samir Valentić, portparol Uprave policije MUP-a ZDK.

Sinoć je najavljeno iz KPZ ZT Zenica da će omogućiti sinu umrlog Asima Čane privremeno napuštanje zatvora uz mjere obezbjeđenja, radi preuzimanja tijela i sahrane.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno