Politika

Čajić: Država je iznad svega

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Velika polemika se podigla oko neusaglašenog teksta nacrta Reformske agende. Između ostalog uslovnu saglasnost na dostavljeni tekst dao je i ZDK i premijer Pivić, prokomentirao je večer ministar u Vladi ZDK Jasmin Čajić.

– Gospodi iz “Trojke” je sasvim normalno da iz dokumenta bude brisan termin DRŽAVNI, da se uvodi entitetski i etnički veto u odlučivanje, da se iz dokumenta uklanjaju dijelovi koji se odnose na poštivanje odluka Ustavnog suda itd, međutim ovog puta se ne pitate samo Vi!

On ističe da je “nekorektno da se na jedan ovako važan dokument izjašnjavamo sa ZA ili NE, i da ne postoji mogućnost argumentacije i iznošenja stavova i eventualnih usaglašavanja”.

– Zapamtite da nije bilo ZDK, USK, TK i SBK, “Trojka” bi danas tek tako lahko još jednom državu učinila mizernom zbog dva slova – DRŽAVA se ne dovodi u pitanje ni zbog čeg, a vi ste spremni to uraditi zbog dva slova “ZA”, smatra Čajić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno