Nogomet

Čelik zauvijek: Marin Popović ponovo u najdražem dresu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

“Budi uvijek vjeran korijenu!“ su riječi koje Marin Popović živi cijeli život i koji se nakon višegodišnjeg igranja u inostranstvu vraća u NK “Čelik“ da ponovo odjene crno-crveni dres i istrči pred svoje “Robijaše“. Zadovoljstvo nam je obavijestiti javnost da su NK “Čelik“ i Marin Popović potpisali jednogodišnji ugovor po kojem će ovaj iskusni bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i jedan od najboljih proizvoda naše omladinske škole ponovo braniti najdraže boje.

Marin Popović se u matični klub vraća iz Hannovera 96, jednog od najvećih njemačkih klubova u kojem je u protekle 3,5 godine nastupao za drugu ekipu s kojom je prošle sezone bio prvak “Regionallige Nord“, četvrtog ranga takmičenja u toj zemlji.

Podsjetimo, početak Marinove seniorske karijere na “Bilinom polju“ desio se tokom sezone 2012/13 u kojoj je nastupao sa svojim novim-starim saigračem Kenanom Horićem te Emirom Jusićem, sadašnjim trenerom U-19 ekipe našeg kluba. Također, u narednim premijerligaškim sezonama dijelio je svlačionicu sa Fenanom Salčinovićem koji ga sada dočekuje kao još jedan poznati saigrač. Njegova međunarodna karijera počinje transferom iz NK “Čelik“ u češki klub “Vysočina Jihlavu” tokom sezone 2016/17 nakon čega nastupa za NK “Široki Brijeg” u sezoni 2018/19. Nastupao je za omladinske selekcije Bosne i Hercegovine dok je za U-21 reprezentaciju skupio 11 nastupa uz 1 gol te je jednom nosio i kapitensku traku.

Kao polivalentan igrač koji je poznat po svojoj radnoj disciplini, prodornoj igri na krilima, sredini terena ali i u odbrani, Marin kao ljubimac “Robijaša” dolazi kao vrijedno pojačanje gdje će njegova energija i međunarodno iskustvo značajno pomoći u ostvarenju rezultatskih ciljeva.

Povodom ovog transfera, šef stručnog štaba Dario Damjanović je za klupsku stranicu izjavio sljedeće: “Marin je igrač koji je vrijedno pojačanje za cijelu ekipu, siguran sam da će njegova energija i iskustvo značajno podići nivo naše igre. On je igrač koji može igrati na više pozicija na terenu ali smo se brzo dogovorili kako da najbolje iskoristimo njegove vještine i radnu etiku. Sretan sam da je prihvatio našu ponudu i očekujem pozitivnu reakciju ostalih igrača jer njegov dolazak podiže nivo konkurencije ali i iskustva u ovoj mladoj ekipi.”

Također zadovoljan ovim transferom, generalni direktor Emir Čerim izjavio je sljedeće: “Ovo je svečan dan i Marinu želim dobrodošlicu u naš zajednički klub. Nije bilo teško postići dogovor, svi smo svjesni njegovih igračkih kvaliteta ali i iskustva kojeg dobijamo u igraču koji je tek napunio 30 godina te će kao takav biti jedan od najiskusnijih u ovoj mladoj ekipi. Međutim, moram istaći i Marinove ljudske kvalitete jer je ostao vezan za svoj klub te je tokom svakog posjeta Zenici održavao lijepe odnose sa klubom: na kraju sezone 2022/23 je vrijedno volontirao na prodaji ulaznica za play-off za ulazak u ovaj rang takmičenja i takve geste moramo cijeniti – hvala mu na tome! Sada je vrijeme za teren, dobro došao kući Marine!”

Prvi nastup Marina Popovića se očekuje ubrzo po završetku administrativnih procedura registracije te je on već uključen u treninge sa svojim novim saigačima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno