Košarka Politika

Čelnici KS BiH se zahvalili premijeru, predsjedavajućem i dopredsjedavajućem Skupštine ZDK za pokroviteljstvo priprema mladih košarkaša u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Dževad Alihodžić, direktorica ženskih reprezentacija Razija Mujanović te treneri Nikolina Pandža, Alma Softić i Bilal Kulelija posjetili su sjedište Vlade Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) kako bi se zahvalili premijeru Neziru Piviću te predsjedavajućem i dopredsjedavajućem Skupštine, Ćazimu Huskiću i Goranu Bulajiću, za pokroviteljstvo trodnevnih priprema ženske i muške U-14 reprezentacije BiH, uoči NBA Junior turnira koji počinje sutra u Beogradu.

Predstavnici KS BiH su istakli da su mladi košarkaši i košarkašice ponijeli izuzetno pozitivne dojmove iz Zenice te da su pripreme bile uspješne. Pohvalili su agilnost čelnika ZDK-a, naglasivši da je podrška pripremama bila prvi konkretan oblik saradnje nakon inicijalnog sastanka delegacija Vlade ZDK i KS BiH održanog krajem jula.

Premijer Pivić je izrazio zadovoljstvo što su kormilo KS BiH preuzeli proslavljeni košarkaški asovi, poput Alihodžića i Mujanović, ponovivši opredjeljenje Vlade ZDK-a da nastaviti raditi na razvoju sporta kroz snažniju finansijsku podršku, ali i poboljšanje zakonskog okvira.

Dopredsjedavajući Bulajić je rekao da bi uz ovakav pristup Zenica ponovo trebala postati mjesto okupljanja najboljih selekcija u košarci, ali i drugim sportovima.

Predsjedavajući Huskić je poželio dobar rezultat mladim košarkašicama i košarkašima u Beogradu, rekavši da će institucije ZDK-a uvijek biti spremne da podrže ekipe i pojedince koji ponosno predstavljaju ovaj kanton i državu na sportskim borilištima širom svijeta.

Sreću i uspjeh bh. košarkašima, koji će odmjeriti snage sa mladim timovima iz Srbije, Hrvatske i Slovenije, poželio je i Arnel Kalušić, pomoćnik ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a, koji je i član UO KS BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno