Politika

CIK ovjerio liste 14 stranaka u Zenici, pogledajte koje i njihov redoslijed

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Političke stranke i koalicije, njih 168, dostavilo je u roku svoje kandidatske liste za učešće na lokalnim izborima 6. oktobra, od čega sa 68 kandidatskih listi trebaju otkloniti nedostatke.

No iz onoga što dostavljeno može se uočiti koliko su neke stranke napredovale, odnosno nazadovale.

Tako je, između ostalog, Savez za bolju budućnost (SBB), čiji je osnivač Fahrudin Radončić i koja je bila u vlasti, dostavio samo jednu kandidatsku listu, i to za Brčko distrikt. Sjedište stranke je u Sarajevu.

Stranka Za nove generacije, koja ima i delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a dio je vlasti i u Kantonu Sarajevo, također ima jednu kandidatsku listu.

Prema podacima Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, ova stranka je ovjerena za izbore za općinsko vijeće Ilidže.

Poređenja radi, po jednu kandidatsku listu imaju neke više lokalno orijentirane stranke kao što su Stranka za Općinu Olovo, Tuzlanska alternativa.

Po jednu listu imaju i Partija ujedinjenih penzionera (za Općinu Petrovo), Potkozarski narodni pokret (za Prijedor).

DNZ ima jednu kandidatsku listu, za izbore u Velikoj Kladuši, kao i A-SDA (samo za Bosanski Petrovac).

Zavičajni socijaldemokrati Mile Marčeta ima tri kandidatske liste, Posavska stranka dva, Laburistička stranka ima tri kandidatske liste i to za Veliku Kladušu i za Cazin…

Kada su u pitanju široj javnosti poznatije stranke, SDP ima 104 liste i dvije treba doraditi, HDZ ima 91, SDA ima 141 i dvije treba doraditi, PDP ima 46 listi i dvije treba doraditi, SNSD ima 146 ovjerenih listi, Naša stranka ima 27 listi i jednu treba doraditi, DF ima 60, Stranka za BiH ima 50 ovjerenih listi i dvije treba doraditi, NiP ima 53 ovjerene liste i četiri treba doraditi, Snaga naroda Rame Isaka ima 26 listi koje su ovjerene dok na sedam treba otkloniti nedostatke.

Koje stranke imaju ovjerene liste u Zenici, možete vidjeti u nastavku:

Kada su u pitanju kandidatske liste, one će biti objavljene na web stranici CIK-a, za šta je rok 22. august.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno