Politika

Demokratska fronta: STOP ratnohuškačkoj retorici!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Oštro osuđujemo izjave lidera pojedinih političkih stranaka, koji u cilju lične i stranačke promocije, nalaze za shodno da tokom predizborne kampanje za lokalne izbore, huškaju i potpiruju oružane sukobe na svojim predizbornim skupovima.

Jučer je sa našeg predizbornog skupa u Visokom, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, predsjednik Demokratske fronte, gospodin Željko Komšić, poslao sljedeću poruku:

“Međutim, zla krv vlada među opcijama koje se nazivaju probosanskim, ali ja ne vidim razloga da to mora biti tako, i ja vas molim da u ovoj kampanji ne padate u takvu zamku, da na mržnju odgovarate agresivno ili, ne daj Bože, takođe mržnjom. Molim vas da Demokratska fronta kroz ove izbore prođe kao ozbiljna stranka, da se bavi ozbiljnim stvarima, i ne bude stranka koja se bavi mržnjom, barem ne prema onima za koje se čini da smo na istoj strani kada je riječ o budućnosti Bosne i Hercegovine.”

O bitnim temama za naše građane, kao što je to pokazala i debata za gradonačelnika Zenice, može se raspravljati argumentovano, bez omalovažavanja, vrijeđanja i uvreda.

U nastavku kampanje pozivamo sve političke subjekte da u promociji svojih programa i ideja za poboljšanje životnih uslova u gradu Zenica, koriste retoriku dostojnu ozbiljnih političkih subjekata, kao što to urbanoj sredini i pristaje.

Vratimo dignitet Gradu.

Vrratimo dignitet Gradskom vijeću.

Gradski odbor Demokratske fronte Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno