Politika

Demokratska fronta Zenica: Predstavljanje programa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovane Zeničanke i Zeničani, želimo Vam predstaviti kandidatsku listu Demokratske fronte za Gradsko vijeće Grada Zenica.

Garantujemo da ćemo iskrenim, profesionalnim odnosom prema aktuelnim problemima lokalne zajednice, kroz naše kontinuirano političko djelovanje, biti bitan faktor u rješavanju istih.

Nažalost, naša lokalna zajednice ne tretira ravnopravno sve svoje sugrađane i projekte na čitavom području Grada.

Naši izabrani predstavnici ne poštuju jedni druge na svojim sjednicama, u svakodnevnom radu ili u javnom prostoru. Zanemarili smo kulturu dijaloga i demokratskog izražavanja.

Kultura življenja u našem voljenom gradu je svedena na preživljavanje i prihvatanje nametnutih standarda i običaja političkih elita.

Promjena je neophodna kako bi „spasili“ naš Grad.

Neophodna je promjena percepcije (rebrending) naše Zenice, pozicioniranje našeg Grada kao privrednog, sportskog i kulturnog centra kantona, kroz kreiranje ambijenta koji privrednicima i građanima vraća povjerenje u naše gradske strukture, a svima nama u novi urbani stil življenja, koji svi Zeničani zaslužuju.

Predložit ćemo programe i aktivnosti, u saradnji sa višim nivoima vlasti, koji će trasirati puteve za oporavak institucija kulture i sportskih kolektiva.

Edukacija o svijesti i odanosti našem Gradu će biti u vrhu prioriteta, putem aktivnosti i djelovanja u Gradskom vijeću, kao i u javnom prostoru. Lokalni patriotizam svih građana mora biti na najvišem nivou. Moramo početi cijeniti našu društvenu i prirodnu okolinu, rijeke, izletišta, otvorene sportske i rekreativne terene, kao i dječija igrališta, te se prema njima odnositi sa dužnim poštovanjem. Inicirat ćemo potrebnu regulativu za zaštitu svih ugroženih resursa i definisati prekršajne odredbe za kršenje istih.

Spriječit ćemo daljnju marginalizaciju posebnih kategorija građana Zenice, te pružiti apsolutnu podršku „vidljivosti“ i kontinuitetu rada udruženjima za osobe sa invaliditetom i posebnim potrebama, civilnim žrtvama rata, kao i pojedincima.

Gradska uprava i njene službe moraju biti restrukturirane i prilagođene trenutnim potrebama stanovnika Zenice. Komunikacija između službi i građana mora biti maximalno digitalizovana i dostupna online.

Zagovarat ćemo potrebne aktivnosti na promociji Zenice kao Grada koji pruža ekonomske benefite za ulaganje, povoljno okruženje za pokretanje malih preduzeća i obrta, te ubrzati sve potrebne administrativne postupke i procedure. Potrebe tržišta rada i investitora će biti uvažene kroz prilagodbu rada službi i promjene regulativa na lokalnom nivou..

Građani imaju potrebu i pravo da traže veću efikasnost i ekspeditivnost u radu uprave i službi, pravovremenu isplatu stipendija, raznih subvencija, bržu obradu akata iz oblasti boračko-invalidske zaštite, kao i transparentnost svih navedenih postupaka. Udruženja građana, nebitno koje djelatnosti, ne smiju biti taoci neusvajanja budžeta ili odluka o privremenom finansiranju, jer njihove aktivnosti i takmičenja su unaprijed definisani. Insistirat ćemo da uplate tranši i podrška projektima budu prije datuma održavanja istih.

Posebnu pažnju ćemo posvetiti analizi poslovnih izvještajima javnih preduzeća i ustanova. Na uočene nepravilnost ćemo reagovati putem naših vijećnika, te insistirati na poštovanju revizorskih preporuka. Pratit ćemo rad kroz kontinuiran monitoring aktivnosti menadžmenta i uprave.

Promocija Zenice kao centra turizma će biti jedan od većih izazova. Kroz djelovanje novoformirane Turističke zajednice ZDK, te aktivnosti naših zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, fokusirat ćemo se na turističke potencijalne Zenice.

Od početka osnivanja Demokratske fronte ODANI smo interesima naše države Bosne i Hercegovine.

Lokalni patriotizam prema našem gradu je neupitan.

NAŠA ENERGIJA je ENERGIJA PROMJENE

Demokratska fronta Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno