Zenica

Direktor KPZ Zenica Rusmir Isak sa saradnicima posjetio ekonomiju Pehare

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica, Rusmir Isak, u pratnji svojih saradnika, obišao je ekonomiju Pehare, koja djeluje u sklopu Zavoda i bavi se primarnom proizvodnjom poljoprivrednih proizvoda.

Ova ekonomija ima ključnu ulogu u opskrbi osuđeničke kantine i zavodskog restorana svježim i kvalitetnim proizvodima, što značajno doprinosi održivosti i kvalitetu prehrane unutar ustanove.

Tokom posjete, direktor Isak se detaljno upoznao sa trenutnim stanjem infrastrukture i uslova rada na ekonomiji Pehare. Kroz razgovore sa osobljem i analizu postojećih kapaciteta, razmotreni su načini za unapređenje proizvodnih procesa. Poseban fokus stavljen je na mogućnosti modernizacije opreme i poboljšanje uslova rada, s ciljem povećanja obima proizvodnje.

-Pehare su izuzetno važan resurs za Zavod, a naš cilj je da kontinuirano unapređujemo uslove rada i proizvodne kapacitete. Time ne samo da poboljšavamo kvalitet života unutar Zavoda, nego i osiguravamo održivost proizvodnje koja direktno doprinosi kantini i restoranu, što ima pozitivan efekat na cjelokupan sistem – istakao je direktor Isak.

U narednom periodu planirano je dodatno ulaganje u modernizaciju ekonomije Pehare, s ciljem povećanja prinosa i proširenja asortimana poljoprivrednih proizvoda. Ova unapređenja će omogućiti još efikasniju opskrbu osuđenika, ali i dodatno poboljšati uslove rada za osoblje koje je uključeno u proizvodni proces.

-Sektor u Peharama ne predstavlja samo poljoprivredni proizvodni kapacitet, već i značajan oblik radne terapije za osuđenike koji su direktno angažirani na poslovima u okviru ekonomije. Ovaj oblik rada ima ključnu ulogu u procesu resocijalizacije osuđenih osoba, jer im omogućava sticanje korisnih vještina, radnih navika i osjećaja odgovornosti. Cilj Kazneno-popravnog zavoda Zenica nije samo izdržavanje kazne, već i prevaspitavanje, kroz aktivnosti koje doprinose reintegraciji osuđenika u društvo nakon izvršenja kazne. Rad na ekonomiji Pehare predstavlja važan korak u tom procesu, čime se doprinosi kvalitetnijoj i uspješnijoj resocijalizaciji – naglašava direktor Isak.

Posjeta je završena dogovorima o narednim koracima koji će biti preduzeti kako bi se planirana unapređenja realizovala u što kraćem roku.

Saopćenje za javnost



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno