Nogomet

Domaća pobjeda i poraz omladinaca zeničke Fortune protiv ekipa FK Rudar Kakanj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Omladinska liga BiH, grupa  „Centar 2“- juniori i kadeti;

Danas, 08.9..2024.godine, u Zenici su odigrane dvije utakmice iz 6. kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2024/2025, u kojoj nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Fortuna i NK Čelik iz Zenice.

U 6.kolu kadeti i juniori zeničke Fortune bili su domaćini svojim vršnjacima iz ekipe FK Rudar i ostvarili su jednu domaću pobjedu i jedan poraz u susretima sa svojim vršnjacima iz Kaknja.

Utakmice su odigrane na „B“ terenu sa plastičnom podlogom na Kamberovića polju u Zenici po sunčanom vremenu, + 30*C, pred oko 50 gledalaca. Sa utakmice kadeta donosimo i foto galeriju.

Rezultati  omladinskih selekcija Fortune:

JUNIORI (Glavni trener Armin Bujak)

ZENICA: NK FORTUNA – FK RUDAR 3:1 (2:1);

 

Strijelci za juniore Fortune bili su Sadik Čišija u 9′, Azur Mulasmajić u 38′, te Džejlan Kamber u 55′, dok je jedini gol za Rudar postigao Aldin Ismić u 3′.

Nakon šest odigranih kola juniorima Fortune ovo je bila prva  pobjeda i imaju još pet poraza.

KADETI (Pom. trener Atif Purić, predstavnik kluba Danijel Akrapović);

ZENICA: NK FORTUNA – FK RUDAR 1:2 (1:1);

Strijelac za kadete Fortune bio je Bakir Begagić u 32′, koji je i promašio jedanaesterac u 5′, dok su golove za Rudar postigli Ahmed Muflizović u 20′, te Ahmed Gačić u 58′.

Nakon šest odigranh kola kadeti Fortune su na bilansu od tri pobjede, dva poraza i jedan neriješen rezultat, osmo mjesto na tabeli sa 10 bodova.

U narednom 7.kolu juniori i kadeti NK Fortuna gostuju kod ekipa NK Novi Travnik, dok su omladinci NK Čelik domaćini ekipi NK Krivaja iz Zavidovića.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno