Info

Dr. Malik Ejubović predstavio stručni rad na Evropskom kongresu Interne medicine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanin dr. Malik Ejubović, ljekar Kantonalne bolnice Zenica (KBZ) danas je predstavio svoj stručni rad na 22. Evropskom kongresu Interne medicine, koji se od jučer do subote održava u Istanbulu, Turska.

– Zadovoljstvo mi je da sam danas na 22. evropskom kongresu Interne medicine predstavio svoj naučni rad na temu razlika u upalnim parametrima pacijenata sa infarktom miokarda i nestabilnom anginom pektoris (Originalni naziv rada: Differences in inflammatory parameters in patients with acute coronary syndrome). Čast i privilegija je predstavljati svoju ustanovu, grad i državu na jednom ovako značajnom naučnom skupu, istakao je Ejubović.

ECIM 2024 – 22. Evropski kongres interne medicine, od 6. do 9. marta nudi fantastičnu priliku da se istraži kompleksnost interne medicine. U istanbulu su se okupile stotine ljekara, istraživača i stručnjaka iz širokog spektra specijalnosti kako bi podijelili znanje, stručnost i ideje o najnovijim dostignućima u oblasti interne medicine.

Tema ovogodišnje konferencije „Složenost u internoj medicini – od klupe do kreveta“ govori o izazovima i mogućnostima s kojima se suočavaju zdravstveni radnici u ovoj oblasti koja se brzo razvija. Od najnovijih otkrića u kliničkim istraživanjima do razvoja novih tehnologija i modaliteta liječenja, interna medicina je polje koje zahtijeva kontinuirano učenje i prilagođavanje.

Tokom ECIM-a 2024, održavaju se različite sesije, uključujući uvodne govore, panel diskusije i radionice. Naučni program je pružio odličnu priliku da stručnjaci predstave svoj rad, istraživanje i kliničko iskustvo kroz usmene prezentacije i postere koji pokrivaju sve oblasti interne medicine. (Foto: EFIM/ECIM, lični arhiv)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno