Politika

Druženje sa građanima Nemile potvrdilo je pozitivno raspoloženje Zeničana prema “POKRET-u”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

“Jučerašnji susreti definitivno su nam dali vjetar u leđa i jasan su znak da je i Nemila u pokretu. Građanima je na vrh glave laži, svađa, omalovažavanja, podmetanja, nepravde, pa čak i tog betoniranja u 21. vijeku. Ljudima trebaju sigurnost, jednakopravnost i uslovi da se sami brinu za svoje porodice. Imamo jasan plan kako da u Nemili zadržimo ljude kojih ima svih profesija i vrsnih majstora u skoro svim zanatima ali oni u borbi za egzistenciju odlaze u Sloveniju, Hrvatsku, Njemačku i Austriju”, nakon razgovora sa građanima izjavio je 41-godišnji Adnan Šabani, budući gradonačelnik Zenice u kojoj je rođen, odrastao i odlučio se boriti za njeno bolje sutra.

Za dvije godine koliko je bio Gradski vijećnik i dvije godine zastupničkog mandata u Skupštini Zeničko – dobojskog kantona, Alen Kapković je uradio jako puno projekata za svoju Nemilu. Među najzaslužnijim je što je Parlament FBiH nedavno usvojio Nacrt odluke o izmjeni prostornog plana područja posebnih obilježja od značaja za Federaciju BiH na Koridoru Vc, čime je omogućena realizacija novog isključenja na lokaciji Nemila.

“To je možda najvažnija odluka za Nemilu u posljednjih 50 godina i mnogo nam znači za razvoj privrede i ostanak oko 15.000 ljudi u 11 mjesnih zajednica Nemilskog sliva. Zahvaljujući Vladi FBiH i Vladi Zeničko – dobojskog kantona i našem ministru Šabaniju, Nemila je danas veliko infrastrukturno gradilište. Nažalost, lokalna zajednica na čelu sa dosadašnjim gradonačelnikom, maćehinski se odnosi prema ovom velikom naselju i građanima, a na sramotu im je slikanje na projektima koji nisu njihovi. Nastavak izgradnje pješačke staze, rješavanje problema pružnog prelaza kroz Nemilu prema Orahovici, uređenje centra mjesne zajednice neki su od prioriteta koje ćemo pokrenuti čim na čelo Grada i u Gradsko vijeće dođu progresivne mlade snage koje vole svoju Zenicu i Nemilu. Završava se projektna dokumentacija za pješačku i biciklističku stazu kroz naselje Dedić Polje do izletišta Bistričak. U svakodnevnim smo aktivnostima za projekat puta Bistričak – Teslić koji će povezati Zenicu i Banja Luku. Značajna sredstva iz vodnih naknada iduće godine planiramo uložiti u Nemilski sliv”, svojim komšijama obećao je Alen Kapković, nosilac liste “POKRET-a” za Gradsko vijeće Zenica.

Uspješnim druženjem u srcu Nemile “POKRET” je zaključio prvu sedmicu predizborne kampanje u kojoj se pokazao kao pravo osvježenje na političkoj sceni Zenice za čiji oporavak je građanima ponuđen kvalitetan program “Zenica za 10”.

Pozivamo građane da “Glasaju zenički” i spriječe nastavak autokratije i dalju eskalaciju krize i u našoj Zenici.

Budi bolji dio Zenice!

Budi i Pokretu!

Saopćenje za javnost



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno