Zločini

Dvanaestogodišnje dijete na putu do škole u Crkvicama napali i povrijedili psi lutalice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kako je potvrđeno Zenicablogu, jutros je evidentiran još jedan napad na dijete od strane pasa lutalica.

Prema podacima uprave policije MUP-a ZDK, policiji se obratio Zeničanin K.A., koji je obavjestio policiju da je na putu od kuće u Marjanovića putu, do Osnovne škole “Mak Dizdar” u Crkvicama, od strane pasa napadnuto njegovo 12-godišnje dijete.

– Dijete je zadobilo povrede desne natkoljenice, pružena mu je pomoć u Hitnoj pomoći, a onda i Urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica. O slučaju su upoznate nadležne službe, a policija će sačiniti standardizovani izvještaj, kakav se pravi u ovakvim situacijama, rečeno nam je u Upravi policije MUP-a ZDK.

Sa početkom školske godine evidentno povećan broj pasa lutalica ili pasa beskućnika, kako ih neki vole nazvati, postaje i problem za pješake, posebno stariije i djecu, ali nerijetko i vozače motornih vozila.

U više navrata tokom ove godine zaprimili smo niz videa i fotografija o čoporima koji se kreću različitim dijelovima grada, a nerijetko i napadaju prolaznike.

I dok nadležni opravdano tvrde da je kapacitet Azila nedovoljan da primi sve pse s ulica, ne provodi se čipiranje, sterilizacija se radi selektivno, dok nema registra i ozbiljne brige o sve većem broju pasa.

Na kraju krajeva, ne treba biti fan udruženja za zaštitu životinja da se uvaži činjenica prava na život svakog stvorenja, ali postavlja se pitanje da li pravo na postojanje automatski daje “dozvolu” da se ugrozi naše pravo na postojanje i slobodu kretanja.

Ma koliko voljeli životinje, pravo na slobodu kretanja LJUDI, koje podrazumjeva da ne budete napadnuti od “nedužne” životinje je ključno, a sva druga prava se mogu izvesti iz tog, nikako imati prioritet u odnosu na pravo čovjeka.

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno