Nogomet

Dvije ubjedljive gostujuće pobjede juniora i kadeta NK Čelik nad ekipom Simm Bau, tri gola Sameda Dilavera

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Omladinska liga BiH, grupa  „Centar 2“- juniori i kadeti; U ovim ligama nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice.

Jučer 12.5.2024.godine, u Kosovi kod Maglaja odigrane su dvije utakmice iz 25.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2023/2024, u kojima su igrali omladinske selekcije BFK Simm Bau i NK Čelik.Zenica. Utakmice su odigrane na stadionu Grabovac u Kosovi pred oko 150 gledalaca.

Nakon jučerašnje prvenstvene pobjede seniorskog tima NK Čelik u Prvoj ligi FBiH nad ekipom BFK Simm Bau, rezultatom 2:1 i omladinske selekcije NK Čelik su zabilježile dvije ubjedljive pobjede, identičnim rezultatom, protiv istog protivnika, svojih vršnjaka iz BFK Simm Bau iz Kosove.

REZULTATI

JUNIORI Čelika – (Glavni trener Oliver Vujica, predstavnik kluba Ivo Jelović);

KOSOVA: BFK SIMM BAU – NK ČELIK 1:5 (1:2);

Strijelci za juniore Čelika bili su Hanan Zahirović (2x) u 26′ i 57′, Amar Sivac u 44′, Hanan Baručija u 46′ i Emrah Palačkić u 85′, dok je jedini gol za juniore Simm Bau postigao Fikret Muslija u 36′ iz jedanaesterca.

Nakon 22. kola juniori Čelika su prvi na tabeli sa svih 22 pobjede, 66 bodova, gol razlika 132:8, drugi je Romari sa 54 boda.

KADETI Čelika – (Glavni trener Nizah Hukić, predstavnik kluba Ivo Jelović);

KOSOVA: BFK SIMM BAU – NK ČELIK 1:5 (1:1);

Golove za kadete Čelika postigli: Samed Dilaver (3x) u 9′, 48′ i 54′, Amar Avdić u 61′ i Arman Bajramović u 64′, dok je jedini gol za kadete Simm Bau postigao Ahmed Sijahović u 17′.

Nakon 22.kola kadeti Čelika su na prvom mjestu sa 57 bodova, omjer 19 / 0 / 3, druga je Krivaja iz Zavidovića sa 53 boda.

U narednom 26.kolu juniori i kadeti NK Čelik su slobodni, dok omladinci NK Fortuna gostuju kod ekipe NK Vitez.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno