Ljudi

Dževad Alihodžić: S pozitivnom atmosferom želimo ići naprijed

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dževad Alihodžić je na današnjoj pres konferenciji izabran za novog generalnog sekretara Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Odluku je saopštio Dalibor Miloš, predsjednik KS BiH, a Dževad Alihodžić se javnosti obratio na sljedeći način:

“Našli smo zajednički jezik, odlučio sam da probam dati doprinos kao generalni sekretar, da pokušamo napraviti pomak, da košarka u BiH ide naprijed. Odlučio sam sa ljudima iz Upravnog odbora to i zahvaljujem se ljudima na povjerenju. Moramo svi dati svoj doprinos, košarka u BiH je sport sa tradicijom. Trebamo imati sve posloženo, da riješimo probleme koje imamo. Radiću predano, dati sve od sebe i da pokušamo napraviti prije svega pozitivnu atmosferu.

Sa tom pozitivnom atmosferom želimo ići naprijed. Problema ima, finansijski, organizacijski… Apelujem na sve državne institucije, na sve koji vole košarku, da se ujedinimo i stabilizujemo košarku. Kvalitetniji klubovi će značiti i kvalitetniju reprezentaciju. Osnovno je da vratimo pozitivnu atmosferu, a onda kada se stvori sinergija možemo napraviti rezultat. To je moje mišljenje i zbog toga sam tu, volim košarku i volim ovu zemlju. To je motiv i razlog zbog kojeg sam se odlučio na ovaj poziv”.

Alihodžić je rođen 1969. godine u Zenici, a u košarkaškoj karijeri je nastupao za Čelik, Bosnu, Cibonu, Ulkespor iz Istanbula, Sankt Peterburg Lajonse, Strazbur, Skafati Basket i Zagreb. Sa reprezentacijom Jugoslavije je bio kadetski prvak Evrope 1985. i svjetski juniorski šampion tri godine kasnije. U trenerskoj karijeri, između ostalog bio je pomoćnik Damira Mulaomerovića u reprezentaciji BiH.

BH Basket



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno