Rekreacija

Ekipa MASTER BOSNA osvojila Svjetski kup mira

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

EKIPA MASTER BOSNA POBJEDNIK JE I OSVAJAČ SUPER KUPA 9.SVJETSKOG KUPU MIRA 2024 ZA VETERANE U FUDBALU U TURSKOM GRADU ANTALIJA MASTER BOSNA 2(2:0)2 FAF IRAK

Uslijedilo je izvođenje penala i konačnim rezultatom 6:5 MASTER BOSNA osvojila je SUPER KUP te je ujedno i konačni pobjednik Svjetskog kupa mira za veterane u fudbalu 2024.
Ekipa MASTER BOSNA pobjedom na penale protiv ekipe FAF IRAKa nakon regularnog dijela

MASTER BOSNA 2:2 nakon penala 6:5 osvajač je SUPER KUPa na 9.svjetskom kupa mira za veterane u fudbalu koji je održan od 15. do 20. oktobra 2024. godine u Turskom gradu Antalija Na turniru je učestvovalo 32 ekipe sa 5 kontinenata iz 16 zemalja sa ukupno 850 veterana.

Čestitamo igračima MASTER BOSNA što na najljepši mogući način predstavlju nas i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Bitno je istaknuti da je ekipa MASTER BOSNA iz grupe sa 3 pobjede 9 osvojenih bodova I gol razlikom 7:1 kao najbolje plasirana ekipa na turniru .

Takođe ne možemo da ne spomenemo vrhunsku atmosferu u našem timu koji je jedan od najvećih razloga velikog uspjeha naše ekipe i pobjede u finalu SUPER KUP protiv pobjednikom turnira FAF IRAKa organizaciji organizacionog odbora svjetskog kupa mira za veterane u fudbalu i FAFa(Svjetske amaterske fudbalske federacije)

Osvajanje SUPER KUPA Svjetskog kupa mira za veterane u fudbalu ujedno je i najveći uspjeh kluba MASTER BOSNA koji je kao prvi registrovani klub za sport i rekreacija bivših igrača, sportista, rekreativaca i ljubitelja sporta osnovan u Bosni i Hercegovini učestvovao na desetinama turnira i odigrao preko 300 utakmica.

Klub MASTER BOSNA prvi je klub na našim prostorima koji je nastao sa ciljem afirmacije i stvaranja uslova za uključivanje bavljenjem sportom i sportskim aktivnostima osoba srednje životne dobi, svih ljubitelja sporta i svih sportskih veterana s ciljem da se kroz aktivnost i druženje sačuva fizičko i mentalno zdravlje svakog čovjeka. Svjesni smo izazova kroz koje ljudi prolaze u današnjem vremenu cilj nam je da afirmiranjem pozitivnih vrijednosti i razvijanjem svijesti odgovornosti kako prema sebi tako i prema zajednici, prije svega odgojom zdrave sporstske ličnosti sa smislom za kolektivni rad, razumijevanje i toleranciju. Širimo dobru atmosferu i stvaramo nova prijateljstava kako u Bosni i Hecegovini tako i van naše domovine gdje god da se nalazimo .
Sa našim motom „jedni osvajaju medalje, mi spajamo ljude i osvajamo srca.“ i „sport je dobar za sve nas“okupili smo članove iz nekoliko gradova širom Bosne i Hercegovine,kao i naše ljude koji žive u dijaspori.

Za Ekipu MASTER BOSNA nastupili su

1.SAMIR ŠIBONJIĆ Napad
2.AMEL PANJETA Napad
3.ADIS DRNDA napad
4.JASMIN KALABIĆ vezna -KAPITEN
5..SEAD KADIĆ odbrana
6.ALDIN BJELIĆ napad krilo
7.EMIR ZUKIĆ napad
8.NEDZMIN BEGIĆ odbrana
9.DAMIR MUJAGIĆ odbrana
10.ADNAN BEHLULOVIĆ vezni
11FIKRET KARAJBIĆ golman
12.ARMIN IBRAHIMOVIC odbrana
13 ERCAN DEMIR vezni
14.NEZIR PIVIĆ odbrana
15.ĆAZIM HUSKIĆ odbrana
16.JASMIN ČAJIĆ Napad krilo
17.MIHRET MEŠTRIĆ napad
18.SALIH SALIHOVIĆ vezni
19.MIRNES MULAVDIĆ vezni
17.ZAJKO KARAJBIĆ selektor ekipe -trener
18. ADNAN FEJZIĆ trener



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno