Zločini

Elvir Šahdan uhapšen zbog oštećivanja automobila

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Policijski službenici lišili slobode Elvira Šahdana iz Zenice jer je oštetio više parkiranih vozila. Dana 02.05.2015. godine, u 08,15 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Centar je prijavljeno da je u toku noći 01/02.05.2015. godine, u ulicama Kočevska čikma i Kočeva u Zenici, došlo do oštećenja na četiri parkirana putnička motorna vozila:
– marke „Honda“, registarskih oznaka 826-M-862, vlasništvo A.S. iz Zenice,
– marke „Fiat Stilo“, njemačkih registarskih oznaka RO-VD22, vlasništvo V.Z. iz Zenice,
– marke „Opel Astra“, registarskih oznaka M43-J-034, vlasništvo D.S. iz Zenice, i
– marke „Hyundai Accent“, registarskih oznaka 491-M-239, vlasništvo B.N. iz Zenice.

Odmah nakon zaprimljene prijave na lice mjesta su izašli policijski službenici koji su potvrdili tačnost prijave, te obezbijedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe. Kako je utvrđeno izvršenim uviđajem, na predmetnim vozilima su od strane nepoznatog lica ili više njih, upotrebom većeg betonskog komada koji je pronađen na licu mjesta, razbijena prednja vjetrobranska stakla, polomljeni brisači, te oštećeni retrovizori i lim, čime je na vozilima pričinjena veća materijalna šteta.

Nakon završenog uviđaja poduzimane su intenzivne aktivnosti na identifikovanju izvršioca krivičnog djela, te su operativnim radom na terenu, policijski službenici Policijske uprave I u Zenici došli do saznanja da se u vezu sa navedenim krivičnim djelom može dovesti Šahdan. Dana 04.05.2015. godine, od strane policijskih službenika je lišen slobode, te priveden u policijske prostorije gdje je nad njim zavedena kriminalistička obrada.

Nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica:

–    Elvira Šahdana, rođenog 1991. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Oštećenje tuđe stvari“ iz člana 293. Krivičnog zakona FBiH.

Iz Odsjeka za odnose s javnošću,  analitiku i planiranje MUP ZDK napominju da se radi o licu koje je višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela.

kocevasahdan2



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno