Ostali sportovi

Evropsko dvoransko prvenstvo: Tuka se plasirao u polufinale, Mujezinović završio nastup u četvrfinalu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kvalifikacionim trkama za ulazak u polufinale na 800 metara, u kojima nastupaju i bh. reprezentativci Amel Tuka i Abedin Mujezinović, večeras u Istanbulu je počelo 37. Evropsko dvoransko seniorsko prvenstvo u atletici, koje će se do 5. marta održavati u dvorani Atakoy.

U prvoj trci četvrtfinala  pored Abedina Mujezinovića su se takmičili  Švicarac Robin Oster, Nizozemac Bram Buigel, Čeh Filip Šnejdr, Španac Ben Adrian i Italijan Catalin Tecuceanu.

Abedin Mujezinović je zauzeo peto mjesto sa vremenom 1:48:77, što mu nije bilo dovoljno za plasman u polufinale iako je ostvario svoj najbolji rezultat ove sezone. 

U polufinale iz njegove grupe su se plasirali Adrian Ben i Catalin Tecuceanu.

Tuka, koji je ove sezone u dvorani trčao najbrže 1:46.89, a u karijeri prije dvije godine 1:45.95 se takmičio u četvrtoj grupi. Pored Tuke u ovom četvrfinalu su bili Rumun Gabriel Cristian Voicu, Belgijanac Aurele Vandeputte, Mađar Balazs Vindics, Britanac Guy Laermonth i Španac Javier Miron.

Tuka je u svojoj grupi zauzeo prvo mjesto sa vremenom 1:47:22 i tako osigurao plasman u polufinale Evropskog dvoranskog prvenstva.

Drugo mjesto je osvojio Javier Miron te će zajedno sa Tukom nastaviti svoj nastup na ovom EP.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno