Zenica

Forum građana Zenica uspješno realizovao projekat GASTROETNO – recept za toleranciju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Forum građana Zenica uspješno realizovao projekat GASTROETNO – recept za toleranciju, koji je dio programskih aktivnosti pod nazivom Govor-Razgovor-Dogovor.

Ovaj projekat ima za cilj razvijanje kulture dijaloga i tolerancije i u tom cilju želimo afirmisati pojmove „Gastro diplomatija“ i „Gastro tolerancija”. GastroEtno tolerancija je koncept koji koristi hranu i kulinarske tradicije kao sredstvo za promociju razumijevanja, poštivanja i prihvatanja različitih kultura. Dijeljenjem različitih kulinarskih običaja, ovaj pristup ima za cilj smanjiti predrasude i izgraditi mostove tolerancije među različitim zajednicama. Da bi se ovo postiglo, potreban je multidisciplinarni pristup kroz istraživanje i valorizaciju svih GastoEtno vrijednosti. Ovaj koncept otvara bezbroj mogučnosti za kreativno djelovanje. Kroz otvorenost, razgovor i druženje možemo graditi  tolerantnije i povezanije društvo. Pripremanje i zajedničko uživanje u konzumiranju, pretvara hranu u univerzalni jezik komunikacije, koja će svojim bogatstvom mirisa, izgleda i ukusa zbližiti i proširi naše horizonte” istakli su iz FGZ.

Projekat je podržao OSCE, a realizovao Forum građana Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno