Info

FOTO: Abakusovci istraživali svemir u opservatoriju “Vema”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji vrtića “Abakus” iz Zenice, grupa malih istraživača predškolske dobi je prošli vikend u večernjim satima posjetila opservatoriju “Vema” u Visokom kako bi uživo doživjeli čari svemira.

Pod budnim okom svojih roditelja i direktorice vrtića, Emine Talić-Hakanović, djeca su imala priliku da se upoznaju sa fascinantnim svijetom Sunčevog sistema. U sklopu posjete, prisustvovali su edukativnom predavanju koje je obuhvatilo teme o planetama, zvijezdama i drugim nebeskim tijelima. Specijalno prilagođeno predavanje je bilo interaktivno i pristupačno djeci, čime smo im približili tajne svemira na njima razumljiv način.

Nakon predavanja, djeca su imala priliku da koriste najjači teleskop u BiH kako bi posmatrali Mjesec. Fascinirani detaljima koje su otkrili na površini našeg prirodnog satelita, djeca su postavljala mnoga pitanja o svemirskim putovanjima, životu izvan Zemlje i mnogim drugim aspektima.

Izražavamo veliko zadovoljstvo saradnjom roditelja koji su uzeli učešće u ovom večernjem porodičnom izletu u nauku, a posebno nas raduje to što su naša djeca pokazala radoznalost, te što su cijelo vrijeme bili aktivni istraživači. Ovakva iskustva i ranoj dobi imaju neprocjenjiv utjecaj na njihov ukupan razvoj kao i buduća interesovanja u starijoj dobi. Vjerujemo da samo potakli mnoge da u budućnosti požele biti naučnici.

Vrtić “Abakus” Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno