Zenica

Foto: akcija Čuvaj srce

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zavod za javno zdravstvo Zeničko-dobojskog kantona povodom obilježavanja Svjetske sedmice srca proveo je kampanju pod motom „Čuvaj srce“. U cilju podizanja svijesti javnosti o značaju praktikovanja zdravih životnih navika, u okviru realizacije kampanje Zavod za javno zdravstvo Zeničko-dobojskog kantona je organizovao javni trening. Trening se održao na platou ispred robne kuće „Bosanka“, a bio je sastavljen od nekoliko različitih disciplina zumba, fitnes, tai bo, i drugo.

Predstavnik Zavoda Nino Hasanica magistar zdravstvene njege i menadžmenta kaže da su dvije stvari bitne kod kardiovaskularnih oboljenja. Prevencija i liječenje. „Liječenjem se bave zdravstvene ustanove dok Zavod radi na prevenciji ovih oboljenja. Većina prijevremenih smrti su izazvane bolestima srca i krvih sudova, a one se jednostavno mogu prevenirati reduciranjem ili stavljanjem pod kontrolu faktora rizika, poput pušenja, fizičke neaktivnosti, loše prehrane itd.“ kaže Hasanica.

Zavod za javno zdravstvo ZDK je svim građanima obezbjedio i zdravstveno promotivni materijali na temu očuvanja zdravlja srca.

12088294 1048962608448132 7735593639217404914 n

 

Više na http://www.zenicablog.com/index.php/vijesti/zenica/item/5995-foto-akcija-cuvaj-srce

Posted by Zenicablog on 3. oktobar 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno