Kultura

Foto: Brašno u venama na sceni BNP-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Brašno u venama na sceni BNP-a

Šesti festivalski dan, u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica je obilovao bogatim sadržajem takmičarskog i pratećeg programa XV festival bh. drame Zenica 2016.

U okviru takmičarskog programa, u srijedu, 11. maja je izvedena predstava Igora Štiksa Brašno u venama, a u režiji Borisa Liješevića. Predstava je nastala u koprodukciji Sarajevskog ratnog teatra SARTR Sarajevo i Internacionalnog teatarskog festivala MESS.

Radi se o dramskom tekstu koji govori o emocionalnom i ideološkom jazu generacija i suočavanjem sa prošlošću kao bitnim segmentom budućeg života.

Uloge u predstavi ostvaruju Miki Trifunov, Kaća Dorić, Izudin Bajrović, Admir Glamočak, Selma Alispahić i Jasenko Pašić.

Dramaturgiju predstave potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, scenografiju Vedran Hrustanović, kostimografiju Lejla Hodžić, dok je autor muzike Duško Šegvić.

Poslije predstave je upriličen okrugli sto na kojem su učestvovali glumci ansambla predstave, dramaturginja Dubravka Zrnčić-Kulenović, a moderator je bio Mladen Bičanić.

Isti dan, u BNP-u, u okviru pratećeg programa Festivala je upriličeno i predstavljanje knjige pozorišnih hronika Trag u vremenu Mladena Bičanića, a o knjizi su govorili autor i Nedžad Fejzić.

Već u četvrtak, 12. maja, očekujemo novu predstavu u okviru takmičarskog programa i to predstavu Adnana Lugonjića Kad bi naglas govorili u režiji Srđana Vuletića, te bogat prateći program.

Služba za odnose s javnoću BNP Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno