Zenica

Foto: Dan otvorenih vrata UNZE

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Univerzitet u Zenici i njegovih osam fakulteta predstavio je uokviru dana otvorenih vrata svoje kapacitete, odsjeke i mogućnosti svim zainteresovanim maturantima i građanima, kojih je bilo više od hiljadu u auli i holovima novoizgrađene zgrade Pravnog i ekonomskog fakulteta u Zenici.

Mogućnosti i uslove studiranja na ovoj visokoškolskoj ustanovi vidjeli su završenici srednjih škola sa područja Zeničko – dobojskog i Srednjebosanskog kantona, a kako je rekao Enes Hašić, prorektor za nastavu i studentska pitanja UNZE o mogućnostima i prilikama sa učenicima su razgovarali prije svega studenti, a onda i profesori i osoblje.

Pojedinačno su predstavljeni studijski odsjeci, njih 32, uokviru Fakulteta za metalurgiju i materijale, Mašinskog, Filozofskog, Ekonomskog, Pravnog, Zdravstvenog, Politehničkog i Islamskog pedagoškog fakulteta.

Univerzitet u Zenici, formiran prije 16 godina, je prvi akreditovani javni univerzitet u Federaciji BiH, uspješno primjenjuje ECTS, odnosno Evropki sistem prijenosa i akumulacije bodova i duže vrijeme razvija vlastiti sistem osiguranja kvaliteta. U sastavu Univerziteta su i Studentski centar, te Metalurški institut „Kemal Kapetanović“, kao i razni specijalizirani centri.

Na Univerzitetu u Zenici trenutno studira oko pet hiljada studenata, a na realizaciji nastavnog procesa angažovano je skoro 500 nastavnika i saradnika.

Vlada ZDK bi trebala ove akademke godine da odobri upis 1.300 novih studenata od čega 700 redovnih i 600 samofinansirajućih.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno