Politika

Foto: Gradske vlasti moraju učestvovati u poboljšanju uslova života u Lameli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Naša stranka Zenica: Gradske vlasti moraju učestvovati u poboljšanju uslova života u Lameli – Naša stranka Zenica zatražila je da Sanitarna inspekcija izvrši pregled stanja u Lameli, centralnoj zgradi i simbolu grada Zenice, koja se trenutno nalazi na rubu katastrofe zbog neuslovnosti zajedničkih prostorija, te najezde žohara i brojnih pacova.
„Dok vlasti izdvajaju sredstva za još jednu fontanu, niko ne pomišlja na ulaganje u pločnik oko Lamele, a kamoli da se izvrše ulaganja u obnovu vanjskog i unutrašnjeg izgleda ove zgrade. Ne možemo očekivati da stanari mogu pokriti ove troškove, te tražimo da se vlasti obavežu da će barem uraditi analizu stanja preko nadležnih institucija“, kazala je Sanja Renić, predsjednica Gradskog odbora Naše stranke Zenica.

Žohari u ulazu Lamele
„Neophodna je hitna deratizacija i dezinsekcija, ali i bolje rješenje za skupljanje smeća i utvrđivanje odgovornosti onih koji svakodnevno narušavaju ambijent oko Lamele, bacajući otpatke s prozora, ugrožavajući najprije najmlađe stanare ove zgrade, ali onda i svoj komšiluk. Vrijeme je za reakciju, svi moramo ponijeti svoj dio odgovornosti i promijeniti status“, dodala je Renić.

Smetljarnik
„Naša stranka je zakazala sastanak sa predsjednicima kućnih savjeta i zajedno će pokušati naći rješenja za mnogobrojne probleme koje ima ovaj najuži centar grada od dotrajalih kanalizacionih cijevi, fasade koja se uslijed dotrajalosti obrušava i predstavlja smrtonosnu opasnost za prolaznike“, zaključila je Renić.
Mi nećemo odustati od problema Lamele. Mi se necemo praviti da je ovo normalno stanje. Mi zahtijevamo da se sve relevantne institucije uključe i daju svoj doprinos poboljšanju kvaliteta života ne samo u Lameli nego u cijelom gradu.
Naša stranka Zenica uputila je prema komunalnom preduzeću ALBA i Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove zahtjev za informacije o čišćenju, dezinfekcija i deratizacija u okolini zgrade „Lamela“ u Bulevaru Kulina bana 28.
Imajući u vidu da je preduzeće ‘Alba’ zaduženo za čišćenje, ukazali smo Kantonalnoj inspekciji na kritično stanje oko Lamele. Tražili smo informaciju kada je zadnji put izvršeno čišćenje, kao i kada se planira izvršiti novo. Svako ko prođe kraj Lamele može vidjeti gomile smeća, a građani koji žive tu ukazuju na ogromne količine žohara i pacova.
S obzirom da je takvo stanje nepodnošljivo – a na kraju Lamela je i jedan od simbola grada – vrijeme je da se nadležni uhvate u koštac s tim problemom. Stanje u kojem se nalazi Lamela je sramota za grad Zenicu, a otpad i uginuli pacovi predstavljaju opasan izvor zaraze, čije žrtve najprije mogu biti mnogobrojna djeca koja žive tu i svakodnevno prolaze kraj Lamele.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno