Rekreacija

FOTO: Izlet na Tajanu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prema programu društvenih aktivnosti društvo je organizovalo jednodnevni izlet autobusom za članove društva i građane Zenice na planinu Tajan i obilazak Ski centar Ponijeri.

Dolaskom na Ponijere učesnici su obišli spomen obilježja NOR i Armije BiH da bi nastavili put šumskom stazom do vrha Tajan.

Uživajući u predivnom vremenu i samom prirodnom ambijentu koji pruža ova planina i šuma u ovom godišnjem dobu učesnici su ispenjali sami vrh gdje su imali priliku vidjeti mnoge vrhove obližnjih planina.

Ovom prilikom se zahvaljujemo građanima Zenice koji su se priključili ovom izletu kojima je većini bilo prvo druženje sa planinarima i samom posjetom planine Tajan.

Pored naših članova društva učešće su uzeli predstavnici PD Planinarsko Drustvo Zabrđe Vitez Vedro, Tvrtkovac, Čolan, Lazine,.

Po povratku naš planinarski vodič Bernadin Kapo je održao kratki istorijat društva o nastanku imena društva Tajan.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim učesnicima na pridržavanju kodeks ponašanja u prirodi koji su bili za primjer za organizovanju ovakvog tipa izleta.

Planinarsko društvo Tajan-Lisac Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno