Ljudi

FOTO: Kako se Ernad Terzić zaljubio u fotografiju koja mu je postala preokupacija i posao umjesto hobija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničanin Ernad Terzić je punih 18 godina svog radnog vijeka u telekomunikacijama. Tek prije dvije godine se svojim sugrađanima i korisnicima društvenih mreža predstavio kao fotograf.

– U svojih 40 godina života, fotografija je za manje od dvije godine postala moj strastveni hobi i posao kao dio neke slagalice koji mi je jako dugo nedostajao. Prije nego što sam se zaljubio u fotografiju, nisam imao nikakvo iskustvo u ovom području. Međutim, s ljubavlju, emocijom i snažnom željom, uspio sam se samostalno educirati visokim tempom od dvije godine, i svakim novim danom radim i na novim vještinama. Nakon tako kratkog vremena, već danas sam ponosan na pozitivan odziv koji dobijam na svoj rad. Različiti klijenti me zovu sa velikim interesom, i zbog toga je moja motivacija svakom sekundom sve snažnija, kaže nam Ernad.

Njegove fotografije Zenicablog je veći više puta objavljivao, a radovi su osvanuli i na niz prestižnih globalnih portala i takmičenja. Ipak, najviše ga raduje zadovoljstvo klijenta i / ili osobe koju fotografira.

– Svaka minuta koju provodim fotografirajući samo pojačava moju želju i motivaciju. Moje oči su širom otvorene, spremne da uhvate svaki trenutak i sačuvaju niz različitih uspomena u raznim fotografskim smjerovima. Fotografija je za mene način da zamrznem vrijeme i zauvijek sačuvam posebne trenutke. Volim istraživati različite aspekte fotografije i isprobavati nove tehnike kako bih svojim klijentima pružio jedinstvena i nezaboravna iskustva, kaže.

Bilo da se radi o vjenčanjima, obiteljskim portretima, prirodi ili događanjima, posvećuje se svakom zadatku s ljubavlju i strašću. Njegove fotografije pričaju priče i prenose emocije, ističući ljepotu svakog trenutka.

– Ova mini foto galerija koju ste odabrali za svoje čitaoce je samo mali uvid u ono što mogu ponuditi kao fotograf. Pozivam vas da pogledate moj portfolio i upoznate se s mojim radom. Ako imate bilo kakva pitanja ili želite dogovoriti suradnju, slobodno me kontaktirajte. Radujem se novim izazovima i prilici da stvorim predivne uspomene za vas. Nadam se da ćemo se uskoro upoznati kroz umjetnost fotografije, ističe Ernad.

Za kraj, dodajmo da je Ernad nedavno na društvenim mrežama najavio otvaranje registrovanog Photography STUDIO “Terzić”, priprema oficijelni WEB , te objavljivanje svojih radova u izvornoj i punoj kvaliteti! Galerije, lični profesionalni PRESETI za Adobe PhotoShop i LightRoom, printovi, tematske pozadine za uređaje, mogućnost kupovine najboljih fotografija uz odabir odgovarajućeg okvira za Vaše glamurozne enterijere, zakazivanje termina za profesionalno fotografisanje u raznim prilikama.

Na Instagramu ga potražite na OVOM LINKU 
a na Facebooku ga kontaktirajte NA OVOM LINKU 

Njegove fotografije možete vidjeti, a i otkupiti preko prve bh.baze fotografija, Foto Baze, NA OVOM LINKU 

Na kraju, pogledajte nekoliko Ernadovih fotografije koje smo mi odabrali u ogromnoj bazi autorskih radova.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno