Naše

FOTO kritika: Kontejneri prazni i čisti, ali ne i savjest određenih sugrađana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

– Prije nekoliko dana ste objavili fotografije sa Odmuta, u kojima je vidljiv nered i gomile smeća oko zatvorenih kontejnera u ovom naselju, piše nam danas naša sugrađanka čiji identitet poznat redakciji Zenicabloga.

Ona navodi da je i tada, kao i svaki put ekipa komunalnog preduzeća “Alba” pokupila i smeće po livadi i oko kontejnera, ali da nekada građani trebaju da se “pogledaju u ogledalo” prije nego prozovu druge.

– Određene osobe rove po kontejnerima, vade sebi zanimljiv sadržaj iz vrećica, od sekundarnih sirovina, plastike, aluminija, a onda jednostavno ono što im ne treba odbace i ostave ovako. Jutros sam svjedokd a su kontejneri više nego poluprazni, a oko njih je ovakva situacija. Nerijetko je samo do nas, kaže ova sugrađanka. Potvrđeno nam je da su kontejneri pražnjeni, ali nažalost, za razliku od njih nije čista savjest nekih sugrađana.

Sličnu situaciju zatekli smo proteklog vikenda kod Lamele, gdje neko odložio kabasti otpad, dijelove namještaja, te smeće koje inače “ne pripada” komunalnom otpadu kojeg svi plaćamo.

Na kraju, zapitajmo se koliko smo puta vidjeli komšiju koji baca smeće na mjesto koje nije predviđeno i da li smo ga ikad (i zašto nismo) upozorilid a to ne čini? Kao što reče sugrađanka, nekad je i – do nas.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno