Zenica

FOTO: Mevludskim programom i inspirativnim kazivanjem hafiza Ammara Bašića zatvorena manifestacija Želja za Resulom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U nedjelju, 15. septembra 2024. godine/12. rebiul-evvela 1446. godine, u Islamskom centru Sultan Ahmed u Zenici je upriličen centralni mevludski program ovogodišnje manifestacije “Želja za Resulom”. Mevludski program su proučili imami Medžlisa Islamske zajednice Zenica a kazivanjem o Siri – životopisu Muhameda, a.s., prisutnima se obratio hafiz mr. Ammar ef. Bašić.

Impozantan broj vjernika koji su prisustvovali završnici dvadeset i druge manifestacije “Želja za Resulom”, poselamili su muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin ef. Dizdarević i glavni imam mr. Sumedin ef. Kobilica ističući zadovoljstvo programima i sadržajem ovogodišnje manifestacije.

Završnica manifestacije je obilježena i trećim predavanjem iz Sire – životopisa Muhameda, a.s., koje je na kraju mevludskog programa kazivao hafiz mr. Ammar ef. Bašić. U izuzetno inspirativnom i emotivnom govoru istakao je detalje Poslanikovog života a koji su vječna inspiracija svima onima koji sunnet nastoje primjeniti u svom životu.

Odjel za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Zenica je po tradicionalnom običaju pripremio mevludsku halvu za prisutne i bombone za najmlađe.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno