Nogomet

FOTO: Mlada reprezentacija BiH poražena na Grbavici, Austrija kući nosi sva tri boda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mlada (U-21) nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je večeras poraz u 6. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, pošto ju je na Grbavici s 2:0 savladala Austrija.

Austrija je od početka utakmice bila bolji rival na terenu i držala konce igre u svojim rukama, ali su se momci selektora Vinka Marinovića dobro branili.

U 7. minuti je veliku šansu imao Veratsching, ali nije bio precizan iz neposredne blizine, da bi nakon dvadeset minuta igre veliku šansu imala i BiH.

Mehmedović je centrirao, Kahvić glavom spušta za Ibrišimovića koji šutira sa nekih 14 metara, a lopta ide malo iznad gola.

Do kraja prvog poluvremena vidjeli smo još nekoliko prilika za Austriju, ali rezultat je do odlaska na odmor ostao 0:0.

Na startu drugog dijela Austrija stiže do vodstva, pošto je u 56. minuti mrežu golmana Damijanovića zatresao Seidl za 1:0.

Nakon toga smo dugo čekali na uzbuđenja, a tačku na utakmicu stavlja Seidl u 77. minuti, kada je postigao svoj drugi gol na meču za 2:0.

To je bio i konačan rezultat utakmice.

BiH je ostala pretposljednja na tabeli sa samo tri osvojena boda iz šest utakmica, a Austrija je izbila na drugo mjesto sa 11 bodova. Lider Je Slovenija sa 15 bodova, a treća je Francuska s 9 bodova i utakmicom zaostatka.

Rezultat i strijelci:

BiH – Austrija 0:2 (Seidl 56′, 77′)

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno