Zenica

Foto: nova zgrada Tužilaštva ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: nova zgrada Tužilaštva ZDK – Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona uskoro bi trebalo preseliti u novu zgradu čiji radovi se privode kraju.

Radovi na izgradnji nove zgrade Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona počeli su u martu 2015. godine, a završetak je bio planiran za 12 mjeseci. Sa malim zakašnjenjem preseljenje osoblja se uskoro očekuje.

Realizaciju projekta finansirala je EU iznosom od 1,4 miliona eura koji je dio šireg programa EU vrijednog više od deset miliona eura namijenjenih za obnovu prioritetnih objekata sudova i tužilaštva u BiH.

Još uvijek nije poznato kada će zvanično biti izvršeno preseljenje osoblja, a u toku je nabavka potrebne tehničke opreme te je potrebno izvršiti i vanjsko uređenje oko zgrade.

Glavna tužiteljica Zeničko-dobojskog kantona Vesna Kaknjo na samom početku radova prošle godine istakla je da su ovim projektom zadovoljni svi uposlenici Tužilaštva ZDK te da će izgradnjom nove zgrade biti izgrađen i odjel za podršku svjedocima, kao i odjel za procesuiranje predmeta ratnih zločina.

Izvođači radova na novoj zgradi Tužilaštva ZDK su Almy gradnja Zenica, Arel Zenica i Deling Tuzla, dok nadzor obavlja Društvo za inžinjering i marketing Aksa Zenica. (E.Mehić/Klix)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno