Zenica

Foto: Novi parket, prozori i fasada na Bilmišću

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novi parket, prozori i fasada na Bilmišću – Tehnička škola u Zenici sredinom februara bi trebala dobiti novi izgled, a osim vanjskog izgleda, biće postavljen i novi parket u dvorani Bilmišće, koja je u sastavu škole.

 Zamjena stare stolarije

– Projekat vodi UNDP, uz asistenciju Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK. Naša škola je odabrana, što je svakako odličan potez, obzirom na starost stolarije i fasade zgrade, kazao nam je direktor škole Mujo Zvekić. Ovu školu pohađa 589 učenika, a kako ističe direktor, oni se školuju za deset stručnih zvanja.

– Cijeli posao, od projekta, izbora izvođača, do nadzora, u rukama je UNDP-a, te našeg Ministarstva. Mi asistiramo i prema planiranim rokovima, do sredine februara ili posljednje dekade tog mjesec svi radovi bi trebali biti okončani, navodi Zvekić.

sanacija-tehnickaskolaze01Na fasadi zgrade škole biće zamijenjena sva stolarija, a potom će fasada biti “utopljena” stiroporom od 10 cm, te novim fasadnim slojem, što će u konačnici značajno poboljšati energetsku efikasnost objekt, te napraviti uštede u sistemu zagrijavanja.

– Dvorana na Bilmišću, koja je decenijama bila gradska dvorana, dobija novi parket. Skinut je stari, isušen je pod, postavljena nova moderna izolacija, a u toku je postavljanje novog parketa. Nakon brušenja i lakiranja i ta dvorana, koju i danas korist mnogi zenički sportisti, ali i učenici svih škola u kompleksu na Bilmišću, dobiće novi izgled, kaže Zvekić.

Osim ove, na lokalitetu školskog kompelksa na Bilmišću se nalaze još dvije javne i dvije privatne škole.

 

Prema raspoloživim podacima, zamjena stolarije, nova fasada na školi koja ima pet hiljada kvadrata korisnog prostora, te radovi u dvorani će ukupno koštati oko 600 hiljada KM i u potpunosti se finansiraju novcima UNDP-a.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno