Rekreacija

FOTO: Održani “ZDK planinarski susreti 2024”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ZDK PLANINARSKI SUSRETI 2024- ODRŽAN HISTORIJSKI ČAS POVODOM DANA ZDK I POVELJE KULINA BANA

ORGANIZOVAN DEFILEJ PLANINARA ZENIČKIM ULICAMA

PLANINARSKI POHOD OD POPRŽENE GORE DO DOMA “JEDINCI”

SPORTSKI I MUZIČKI PROGRAM

ZDK planinarski susreti 2024 počeli su jutros ( 31.08.), na lojaciji historijskog parka kod stadiona Bilino polje gdje smo organizovali historijski čas o Povelji Kulina Bana a predavač-historičar je bio dr. Amir Ismić koji je na interesantan način prisutne upoznao o historijskim činjenicama navedenog perioda.

Poslije realizovanog historijskog čaša organizovali smo i defilej planinara kroz Zenicu gdje smo sa našim planinarskim obilježjima i zastavama prošetali kroz našu lijepu Zenicu. Nakon defileja organizovali smo prevoz sa dva autobusa i stigli smo do sela Popržena Gora odakle su planinari krenuli pješačiti do planinarskog doma Jedinci.

Zahvaljujući vrijednim članovima PSD Poštar-Zenica koji su nekoliko dana čistili stazu i odlično je pripremili za naš planinarski pohod staza je bila prohodna i bezbjedna.

Bez ikakvih problema planinari su prepješačili osam kilometara planinarske staze koja svojim većim dijelom prolazi kroz šumu i stigli su do planinarskog doma Jedinci.

Poslije kraćeg odmora za sve prisutne smo pripremili ručak i osvježenje.

Potrudili smo se da za naše goste-planinare pripremimo lijep kukturno-zabavni program u čemu su nam posebno pomogli članovi muzičkog benda TRIO-MED iz Zenice, ( Melih, Enes, Fuad), koji su nekoliko sati sve prisutne zabavljali sa interpretacijama sevdalinki i narodnim pjesmama.

Posjetio naš je i načelnik općine Kakanj Mirnes Bajtarević koji iskreno podržava naše aktivnosti i kojem smo ovom prilikom uručili plaketu za nesebičan doprinos u podršci PSD Poštar-Zenica. Razgovarali smo i budućim zajedničkim aktivnostima I projektima koji imaju za cilj povećanje turističkih sadržaja na području općine Kakanj.

Organizovali smo i sportsko-zabavni program u kojem su takmičari pokazali sportski duh i gdje su nas i lijepo nasmijali. Organizovali smo potezanje konopca i interesantno takmičenje “traženja 1 KM u tanjiru ispunjenog kiselim mlijekom”.

Bila je ovo još jedna uspješna organizacija u režiji planinarsko-sportskog društva “Poštar” Zenica kojom smo uspostavili novu planinarsku manifestaciju prijateljstva koju ćemo svake godine sve bolje i bolje organizovati.

Organizacijom ZDK planinarskih susreta 2024 čiji je pokrovitelj bila Vlada Zeničko-dobojskog kantona nadam se da su bili zadovoljni naši prijatelji koji su učestvovali u našoj planinarskoj manifestaciji, a bilo je predstavnika planinarskih društava od Vareša do Tešnja, Tuzle, Srebrenika, Kaknja, Zavidovića, Željeznog polja do Jesenica iz Slovenije.

Hvala i našim medijskim pokroviteljima koji su odlično prezentovali aktivnosti koje smo realizovali na ZDK planinarskim susretima 2024.

Mi idemo dalje ako Bog da u nove radne pobjede.

Planinarsko-sportsko društvo Poštar-Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno