Zenica

Foto: otvoren regionalni centar za dijabetes

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: otvoren regionalni centar za dijabetes – Otvoren je Regionalni edukacijski centar za dijabetes PLAVI KRUG, te prostorije Udruženja dijabetičara u ZDK i Udruženja građana za borbu protiv šećerne bolesti ZENICA – novootvorene prostorije se nalaze u Sarajevskoj ulici, uz GGM, prekoputa skretanja za Srpsku mahalu, do Osnovne škole.

Članovi Saveza udruženja dijabetičara ZDK-a i Udruženja građana za borbu protiv šećerne bolesti Zenica, uz podršku i pomoć Grada Zenice i donatora, danas su u prisustvu predstavnika federalnog Zavoda za javno zdravstvo, zdravstvenih ustanova i institucija, i brojnih gostiju otvorili Regionalni edukacioni centar za dijabetes.

Novi edukacioni centar namijenjen je svim članovima spomenutih asocijacija i građanima, koji žele da saznaju više o ovoj bolesti, kako je prevenirati i kako živjeti s dijabetesom, jednim od najraširenijih oboljenja u svijetu. U radu Regionalnog edukacionog centra za dijabetes svoju pomoć pružat će stručnjaci Instituta za zdravlje i sigurnost hrane ZDK-a, Kantonalne bolnice Zenice, a programe i projekte ove ustanove pomogat će i finansirati Zavod za zdravstveno osiguranje ZDK-a.

 

Foto: J. HadžićViše na

Posted by Zenicablog on 17. Februar 2016

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno