Rekreacija

FOTO: Planinarska tura “Debelom hladovinom Tvrtkovca”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Debelom hladovinom Tvrtkovca bio je naziv planinarske ture koju smo realizovali proteklog vikenda. U vrijeme velikih vrućina, za naših 27 članova smo izveli turu osvježenja, u gustim šumama Ravan-planine i Tvrtkovca, teškom, ali prelijepom šumskom stazom.

Na vrh smo se popeli onom poznatom, iz sela Trešnjeva Glava, dok nas je cijelim trajanjem pratila gusta magla, krijući nas od žege. Izbor silazne staze bio je izazov, a to je bila rijetko korištena i skoro zaboravljena staza niz sjeverni greben zvani Perin tor ili Carišnica, pa onda do Šurke i, konačno, dolazak u Begov Han.

Podsjećamo da je ovo drugi put da ponavljamo ovu stazu nakon 2021. godine, kada smo je izveli u suprotnom smjeru. Izuzetno lijepa, bogata biodiverzitetom zajednica bora, bukve, jele, hrasta i njihovih kombinacija.

Nakon deset i pol sati hoda i pređenih 25 kilometara, uprkos zahtjevnosti, tura je zadovoljila učesnike i pružila im je neviđene prizore graničnog područja teritorije grada Zenice sa Zavidovićima i Žepčem. Popularizacija zeničkog planinarskog kraja jedan od naših najvećih motiva.

Azimuth 135



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno