Rekreacija

FOTO: Porodična planinarska tura na Smetove “Porodica, priroda, društvo” okupila oko 200 učesnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kolona od dvije stotine učesnika naše porodične planinarske ture #PorodicaPrirodaDrustvo planinarila je jučer popodne na Smetovima. Devedestoro djece, ali i njihovi roditelji, zajedno sa našom vodičkom ekipom, realizovalo je ljetnu turu sa parkinga preko Viljosavina, Čočka do spomenika i Grabova.

Tokom ture smo pokazali osnove planinarstva i demonstraciju planinarske opreme, dok smo u baznom kampu napravili jedinstven ugođaj sa logorskom vatrom, kukuruzima, krompirima i kobasicama, poklonom naših prijatelja iz kompanija Paper star i kopirnice Nacional Zenica. Simulacija Sunčevog sistema bila je vrhunac večeri, što je bila alternativa objektivnoj nemogućnosti posmatranja nebeskih tijela zbog oblačnosti.

Tri sata u planini, na čistom planinskom zraku, međusobno upoznavanje i druženje, te učenje i poučavanje ljepotama prirode, planine i planinarenja, sistematski je vid rada sa najmlađom populacijom i početak jednog lijepog interesovanja kakvog samo mogu poželjeti.

Zakazujemo novo druženje sredinom oktobra na novoj destinaciji i novoj turi našeg projekta PPD. Pratite nas za više informacija

#SamoPravo
#Azimuth135
#planinarenje #planina #planinar #hiking #mountaineering #mountains #mountainguide #nature #trail #bosnia #bosniaherzegovina #bosniaandherzegovina #zenica #tourism #Smetovi #ppd



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno