Kultura

FOTO: Promocija knjige “Zbjeg” Hasana Nuhanovića u izdanju IK Vrijeme

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru obilježavanja 29. godišnjice genocida u Srebrenici, Medžlis Islamske zajednice Zenica i Izdvačka kuća “Vrijeme” sinoć su u u Zenici organizirali promociju knjige “Zbjeg”, autora Hasana Nuhanovića.

Promocija je održana ispred Islamskog centra “Sultan Ahmed”, a o njenom značaju, kao i interesu Zeničanaa, najbolje pokazuju fotografije iz naše galerije. .

Na promociji ovog izuzetno važnog i emotivnog djela, koje donosi svjedočanstva o Podrinju, Srebrenici i genocidu, priču o bolnim ali neophodnim sjećanjima, govorili su autor, preživjeli svjedok genocida i neumorni borac za istinu, te urednik edicije Bosanska književnost u IK Vrijeme Kenan Efendić.

Kroz razgovor u formi intervjua, prisutnima je doneseno svjedočanstvo u prvom licu o strašnim događajima koje je autor preživio, pružajući neprocjenjiv doprinos kolektivnom pamćenju i pravdi.

Promocija je bila vrijedna prilika za okupljanje, prisjećanje na žrtve, ali i pružanje podrške širenju istine o Srebrenici.

Na promociji je poručeno da je knjiga “Zbjeg”, u izdanju kuće “Vrijeme”, neophodno štivo za sve one koji žele razumjeti duboke rane koje je genocid ostavio, ali i za one koji se bore za očuvanje istine i pravde.

Pogledajte kadrove sa promocije:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno