Nogomet

FOTO: Remi Čelika i Gradine na Bilinom polju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika danas su na stadionu Bilino polje u Zenici u okviru 29. kola 1.lige FBiH dočekali ekipu Gradine iz Srebrenika. U jednoj tvrdoj utakmici na kraju nije bilo pobjednika, završilo je 1:1.

Zeničani su pred oko 1.000 navijača danas na Bilinom polju željeli nastaviti sa dobrim rezultatima u posljednje vrijeme i zadržati poziciju među četiri najbolje ekipe u ligi. Dobro su krenuli igrači u crno-crvenim dresovima jer je Mašić već u 5. minuti nakon ubacivanja Sivca pogodio prečku nakon šuta iskosa sa oko 10-tak metara. Nakon toga uslijedio je miran period igre, Zeničani su držali loptu u nogama, pokušavali su u napadu sa isturenim Isakovićem i Mašićem, ali odbrana gostiju bila je dobro postavljena. U finišu prvog poluvremena u 42. minuti prilika za Gradinu, Salkanović je šutirao, a ponajbolji igrač Čelika ove sezone, golman Adi Durmo sjajno je odbranio njegov udarac. U 45. minuti šansa za Mašića, ali puno je oklijevao i odbrana gostiju reaguje i izbacuje loptu u korner. U posljednjoj akciji u prvom poluvremenu, Međueseljac je uposlio Hamzića koji je sam izašao pred golmana gostiju, snažno šutirao, ali golman Gradine nevjerovatnom paradom spašava goste. Tako se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 0:0.

Na početku drugog dijela, dvije izmjene u domaćoj ekipi, umjesto Isakovića i Varde, domaći strateg na teren je poslao Durmiša i Karalića. Imali su domaći nogometaši posjed i više od igre, ali u završnoj fazi akcija nisu bili konkretni sve do 61. minute kada na jedno ubacivanje poslije prekida s lijeve strane, Karalić sjajno glavom vraća povratnu loptu za Musu, koji sa sedam metara glavom matira gostujućeg golmana za vodstvo Čelika rezultatom 1:0. Vodstvo Čelika nije dugo trajalo jer su gosti nakon prekida u 65. minuti pogodili za izjednačenje, a strijelac glavom sa pet metara bio je Kovačić za poravnanje rezultata 1:1. U 67. minuti upisat ćemo atraktivan pokušaj Međuseljca, ali lopta odlazi iznad gola gostiju.

Pred kraj utakmice u igru je ušao i Fenan Salčinović, kojem je današnji nastup bio prvi ove sezone, on je naravno dočekan s ovacijama od strane navijača Čelika. U 82. minuti Karalić ubacuje,a Mašić drugi puta danas pogađa prečku. Do kraja meča Gradina se odbranila, te je utakmica završena bez pobjednika rezultatom 1:1.

Nakon današnjeg remija Čelik je sada na 43 boda i nalazi se na četvrtoj poziciji, gosti iz Srebrenika su na 34 boda i osigurali su opstanak. U narednom kolu Čelik će u goste ekipi Zvijezde, dok će Gradina dočekati ekipu Tomislava.

Autor: sportbc.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno