Ostali sportovi

FOTO: Sjajan nastup karatista Karate kluba “Internacional” u Banja Luci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U protekla tri dana za karatiste Zeničkog „INTERNACIONALA“ bila su prepuna aktivnosti, takmičenja i novih uspjeha. U nedelju 08.09.2024.godine devet takmičara zeničkog „Internacionala“ nastupilo je na izbornom takmičenju za reprezentativne selekcije kadeta, juniora i U21 „BH Banjaluka OPEN 2024“.

Takmičenje je održano u Univerzitetskoj dvorani Kampusa Banja Luka, u odličnoj organizaciji Karate saveza Republike Srpske.

Na ovom takmičenju učešće je uzelo 73 kluba sa 369 takmičara u 397 prijava. Ekipa INTERNACIONALA postigla je odličan rezultat! U ukupnom plasmanu 73 kluba, naš Klub zauzeo je odlično 4.mjesto.

Naši karatisti osvojili su pojedinačno pet medalja, te time se svrstali u red najuspješnijih klubova na ovom izbornom takmičenju. Odlične nastupe i medalje osvojili su:

Zlatne medalje:

Bašić Indir,u kate 11 godina.

Karić Anis, kate kadeti,

Mujezinović Esma, kate 10 godina,

Sokolić Amel, kumite 13 godina -50 kg,

Srebrene medalje:

Haseljić Merjema, kate 9 godina!

Naš takmičar Anis Karić na ovom takmičenje uspio je potvrditi svoj plasman sa Državnog prvenstva, te ostvario normu da predstavlja Bosnu i Hercegovinu na Balkanskom prvenstvu u karateu.

Takmičarka Amina Bojić zauzela je odlično 5.mjesto u kategoriji kate kadetkinje i za nijansu ostala bez medalje, a time i šanse da predstavlja Bosnu i Hercegovinu na Balkanskom prvenstvu u karateu.

Karatisti Zeničkog „INTERNACIONALA“su 06/07.09.2024.godine uzeli aktivno učešće u manifestaciji “DANI ZENIČKOG SPORTA”koja je prvi puta organizovana u Gradu Zenica i koja se pokazala kao prava smotra Zeničkih mladih snaga u sportu. Članovi Kluba učestvovali su na generalnoj smotri održanoj 06.09.2024.godine, a 07.09.2024.godine demonstrirajućim treningom prikazali svoje vještine i znanja stečena napornim radom u Klubu!

Edidentno je da postignuti rezultati predstavljaju potvrdu kvalitetnog rada u Klubu, koji kontinuiranim uspjesima dokazuje da je Zenički brend u karateu i zeničkom sportu.

Uprava i treneri Kluba zadovoljni su postignutim rezultatom i najavljaju nastavak UPISA NOVIH ČLANOVA, te učešće na turniru„Perfekt open 2024“ koji organizuje naš prijateljski Klub “Perfekt” Zenica.

Pratite nas na facebook stranica karate klub Internacional, te na instagramu karate.internacional

POSTANI ČLAN INTERNACIONALA,TRENIRAJ SA ŠAMPIONIMA! Dvorana u Javnoj ustanovi Dom-Porodica, Crkvice 20 C čeka na Vas.

Idemo dalje …

Vaš „Internacional Team“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno