Zenica

Foto: Splićani gosti Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

MP: Splićani gosti Zenice – U Zenici su predstavnici Asocijacije Mostovi Prijateljstva bili domaćini delegaciji predstavnika bošnjačke nacionalne manjine Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije kao i BZK Preporod Splita.

Uspostavljena saradnja prilikom posjete delegacije Mostova Prijateljstva Splitu i potpisivanje memoranduma o saradnji sa bošnjačkim uduruženjima iz Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije se nastavila posjetom Zenici i gradskim i kantonalnim institucijama ZDK.

Zajedno smo posjetili sjedište skupštine ZDK i susreli se sa potpredsjednikom skupštine Jasminom Duvnjakom. Posjetili smo i sjedište Grada Zenica i susreli se sa pomoćnikom gradonačelnika Zijadom Softićem gdje smo razgovarali o saradnji Splita i Zenice na polju sporta i kulture.

Jučer se na Kamberovića polju obilježavala i tradicinalna manifestacija Čimbirijada. Posjetili smo zajedno manifestaciju na kojoj su naši  gosti iz Splita učestvovali u takmičenju u pravljenju čimbura. Sa gostima smo posjetili  i JU Dom i Porodica gdje smo sa direktorom Brankom Dilberom razgovarali o saradnji JU Maestral iz Splita i JU Dom i Porodica.

Naši gosti su bili gosti i RTV Zenica gdje su se predstavili zeničkoj javnosti u emisiji Popodne s vama. Ova posjeta gostiju iz Splita je nastavak saradnje između organizacija koje žele da se ta saradnja pokrene i između gradova Splita i Zenice kao i Zeničko-dobojskog kantona i Splitsko-dalmatinske županije. Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica svojim aktivnostima jača i obnavlja stara prijateljstva ali ostvaruje i nove kontakte i prijateljstva koji imaju prije svega za cilj jačanje institucija BiH i promociju BiH u regiji i svijetu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno