Ostali sportovi

FOTO: Treće mjesto za Zeničanke na međunarodnom turniru u Ljubljani

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda djevojke iz ženskog kluba sjedeće odbojke (ŽKSO) „Bosna“ Zenica učestvovale su na međunarodnom turniru Beach ParaVolley 2024 Ljubljana.

Na ovom ženskom turniru u paravolleyu na plaži učestvovalo je šest ekipa i to: Šempeter (SLO1), Ludus (SLO), ŽKSO „Bosna“ Zenica (BiH), Nova Gorica (SLO), POK Hrabri (Hrvatska) i Esprit Volley Assis (Francuska).

Nakon dvodnevnog takmičenja prvo mjesto je osvojila ekipa Šempeter, drugo mjesto je osvojila ekipa Ludus, dok su odlično treće mjesto osvojile djevojke iz ŽKSO „Bosna“ Zenica.

Nakon nastupa na turniru u Ljubljani, na oficijelnoj facebook stranici KSO „Bosna“ Zenica su objavili:

– Naše djevojke su ovog vikenda učestvovale na međunarodnom turniru Beach ParaVolley 2024 Ljubljana i osvojile veliko treće mjesto u ozbiljnoj konkurenciji. Veliko hvala organizatorima i ParaVolley Europe, velika je čast i zadovolkstvo biti dio nečega ovako velikog-., stoji u kratkom saopštenju.

Sa finalnog turnira u Ljubljani referisao nam je i trener u klubu, Ferhad Šehić:

-U Ljubljani je održano finalno takmičenje u sjedećoj odbojci na pijesku. Djevojke iz jedinog ženskog bh.kluba u sjedećoj odbojci dobile su poziv za učešće na ovom turniru. Prvi put su se susrele sa ovim sportom, nikada nisu igrale odbojku na pijesku, čak nisu dobro ni znale pravila, jer ovaj sport ne postoji u BiH. Organizatori nisu mogli vjerovati da prvi put igraju, ali je proradio bosanski inat. Ekipu su sačinjavale četiri djevojke: Emira Mujkić, Dženeta Bradarić, Sabira Dizdarević i Dželila Čamdžić, predvođene mojom malenkošću. Išlo se o svom trošku, svojim autom, a donijeli bronzanu medalju za Zenicu i državu BiH. Dobile su i specijalno priznanje Paraolimpijskog saveza Evrope za uspješnu prezentaciju odbojke, svoje države, kluba i svog grada Zenice -, kaže trener Ferhad Šehić.

Na muškom turniru prvo mjesto je osvojila ekipa Sitting Volleyball Team iz Latvije, drugi je bio IOK Zagreb, a treći Aluron CMC Paravollay.

E.Imamović; Foto Para Volley Europe

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno