Zenica

FOTO: Tri kilometra od centra – Mještani ulice Kraljice Katarine čekaju da im se obnovi uništeni put ka gradu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nekoliko godina mještani naselja na području ulice Kraljice Katarine (Podbrežje) čekaju da im se obnovi ulica uništena radovima na obližnjoj deponiji.

– Godinama nakon rata asfalt je bio u redu, jer ovim putem prolaze samo mještani i ljudi koji nam dolaze. Prije nekih šest godina vršili su se radovi na deponiji i kamioni su odavdje prolazili i napola uništili put. Vremenom je to još više stradalo, usljed vremenskih prilika i oronulosti. Šest godina Gradska uprava najavljuje radove, u budžetu se predviđšaju sredstva i – ništa, kažu nam mještani.

Tu nevolje nisu stale.

– U julu ove godine Vodovod i kanalizacija (ViK) je ovdje izvodio također radove, uradili su novi sistem vode i kanalizacije i oni su također rekli da će se put odnosno asfaltirati do kraja sezone. Na gradskom vijeću je izglasano i donesena odluka da će se ovaj put uraditi, čak i osigurana sredstva, vrijednost projekta je 55.000 KM. Onda nam je rečeno da će se 27. septembra potpisati ugovor i krenuti sa radovima. Danas je 2. oktobar i u međuvremenu, kad mašine nisu došle, rečeno nam je da je ugovor raskinut i da od radova neće biti ništa, kaže nam M.M.

Ova ulica se nalazi tačno tri kilometra od centra grada i, između ostalih, u njoj žive i osobe koje koriste kolica (RVI), koji sada ne mogu da se kreću ulicom.

– Gdje će otići tih 55.000 KM vjerovatno nećemo saznati, ali znamo da ćemo sigurno i ovu zimu i proljeće dočekati sa razvaljenom cestom, kažu ogorčeni mještani.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno