Ostali sportovi

FOTO: U Zenici završen Prvi Rotary Kup Zenica 2024.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na adaptiranim sportskim terenimma na Kamberovića polju u Zenici, proteklog vikenda, odigran je Prvi Rotary Kup Zenica 2024 u Sjedećoj odbojci i Košarci u kolicima.

Organizator takmičenja bio je Rotary klub Zenica, koje će biti tradicionalno, kako poželješe organizatori na današnjem zatvaranju turnira.

Na kraju takmičenja uručeni su pehari za po tri prvoplasirane ekipe, a pehare su uručuli Harun Imamović, ispred Rotary kluba Zenica i Sumea Mujkanović, pomoćnica gradonačelnika Zenice za socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti.ispred gradske uprave.

Učesnici u Košarci u kolicima bili su: KIK „Bosna“ Zenica, KIK „Una-Sana“ Bihać, KKI „Vrbas“ Banja Luka, KIK „Sana“ Sanski Most, 3K „Sarajevo“ Sarajevo i KKI „Bijeljina“ Bijeljina.

Nakon dvodnevnog takmičenja plasman ekipa je sljedeći:

  1. KIK „Sana“ Sanski Most,
  2. 3K „Sarajevo“ Sarajevo,
  3. KIK „Una-Sana“ Bihać,
  4. KIK „Bosna“ Zenica,
  5. KKI „Vrbas“ Banja Luka,
  6. KKI „Bijeljina“ Bijeljina.

Učesnici u Sjedećoj odbojci bili su: „MTK“ Budapest, SKISO „Sloga“ Gornji Vakuf, KSO „Bosna“ Zenica i KSO „Zenica ’92“ Zenica

Nakon dvodnevnog takmičenja plasman ekipa je sljedeći:

  1. KSO „Bosna“ Zenica,
  2. KSO „Zenica ’92“ Zenica,
  3. SKISO „Sloga“ Gornji Vakuf,
  4. MTK“ Budapest.

Tokom otvaranja prisutnim su se obratili Harun Imamović, predsjednik skupštinje Udruženja Rotary kluba i Harun Aliefendić, predsjednik koalicije Udruženja osoba sa invaliditetom kantona ZDK, koji je i proglasio takmičenje otvorenim. Veoma uspješan moderator na manifestaciji bio je Edin Sinanović sa RTV Zenica, a među medijskim pokroviteljima bio je i Zenicablog.

-Prvi ROTARY KUP ZENICA 2024 u Košarci u kolicima i u Sjedećoj odbojci, je jedna od aktivnosti koju je realizovao Rotary klub Zenica u okviru projekta Most među različitostima pod sloganom „Zajedno smo“. Osnovni cilj projekta je podizanje nivoa razumijevanja javnosti za potrebe osoba s invaliditetom.

Sport je idealan način za to, a Kamberovića polje je pravo mjesto za druženje i uživanje u sportskom nadmetanju -, istakli su organizatori.

-Košarka u kolicima i sjedeća odbojka na otvorenom – zvuči nevjerovatno, ali uspjeli smo!

Dvosmjerna inkluzija na djelu, a ponosni smo što možemo prenijeti mali dio atmosfere i borbenosti naših ekipa na prvom Rotary Kupu u ova dva sporta.

Danas smo saznali ko su naši pobjednici, ali za nas su svi učesnici pravi šampioni! -, istiu ponosno iz organizacije: #RotaryKup #Inkluzija #ZaJednoSmo #Zenica.

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno