Rekreacija

FOTO: Varošište pobjednik četvrtog Memorijalnog turnira u malom nogometu u Vranduku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas 30.6.2024.godine, u Novom Vranduku je odigran 4.Memorijalni turnir u malom nogometu u znak sjećanja na njihove poginule i umrle mještane (Ferid Šehić, Nihad Šehić, Sejad Mujezinović-Prga, Mirnes Muratović, Ibrahim Begić-Ibre, Enes Begić, Omer Mujezinović, Hidajet Begić, Munir Sinanović-Nire i drugi). Nije bilo uplate kotizacije po ekipama.

Organizator turnira bila je Neformalna grupa građana VRANDUK 1410. Moderator u prvom dijelu  manifestacije bio je Rešad Mamela iz Breze, sportski novinar sa skoro 50 godina iskustva, a nastavio je Almin Gazić, jedan od organizatora turnira.

Prije početka turnira, koji se igrao na poligonu u Novom Vranduku, proučen je Jasin, sura i dova za umrle i poginule mještane Vranduka, kojeg su proučili Ramiz ef. Redžić, imam džamije Sultan Mehmeda II El Fatiha  u Vranduku, Ishak ef.Patković, imam u džamiji na Varošištu, te Ilhan Sinanović, završenik Medrese.

Turnir je otvorio predsjednik OO, Zaim Begić, a pred početak turnira svirana je himna BiH.

Na turniru je učestvovala  21 ekipa i to: Vranduk, Gnjusi, SCW Mont, Nansi, Zabrce, Varošište, KS Fazlić, Azwirt Koprivna, Blatuša, Gračanica, Verdi, Nemila, Armont gradnja, PZC grupa, Auto servis Samel, Olimp, Novi Vranduk, Radakovo, Pehare, Nargila bar Hills i Želeća.

Nakon odigranog prvog kruga, po grupama, u četvrtfinalu su se sastale ekipe:

Radakovo Gračanica 3:2

PZC grupa – SCW Mont 2:1

Varošište – Nargila bar Hills 0:0 (penalima 3:2);

Gnjusi – Armont gradnja 1:4

U polufinalu su igrali:

Radakovo – PZC grupa 0:5

Varošište – Armont gradnja 2:0

U FINALU SU SE SASTALE EKIPE:

VAROŠIŠTE – PZC GRUPA 1:0;

Treće mjesto na turniru osvojila je ekipa Armont gradnja, koja je boljim izvođenjem penala pobjedila ekipu Radakova sa 3:1.

Sastav pobjedničke ekipe Varošište: Samir Spahić, Hadis Telalović, Besim Kolić, Amar Mašić, Amel Podojak, Nedžad Imamović, Ishak Patković, Hamza Vardo.

Utakmice su, veoma uspješno, sudili certificirane sudije: Amir Sinanović, Harun Doglod i Ibrahim Kovačević.

Za najboljeg igrača proglašen je Besim Kolić iz ekipe Varošište.

Najbolji golman je Samir Spahić (Varošište)

Najbolji strijelac je Azem Čolaković (PZC grupa)

Najmlađi učesnik bio je Ilhan Sinanović (Vranduk)

Najstariji učesnik bio je Fadil Bečirović-hadžija

Za fair play ekipu proglašena je ekipa Verdi

Fair play igrač bio je Elvir Jašarević – Ćako;

U pauzi između utakmica odigrana je revijana utakmice pjetlića NK Nemila i ŠF Lavovi Begov Han.

Nagrade za tri prva mjesta bile su pehar, medalje i diplome. Zahvalnice su dodjeljene sponzorima, medijskim pokroviteljima, pojedincima i kolektivima koji su pomogli i podržali održavanje ovog turnira.

U toku turnira učesnici su počaščeni jelom sa roštilja, pićem, kafom, voćem, kolačima, a turnir je protekao u fer i sportskom nadmetanje,  lijepom druženju po veoma sunčanom i sparnom vremenu (+33*C), uz zavidan broj gledalaca.

-Podršku turniru su pružili: Generalni sponzor turnira u Vranduku, „Bistričak Trgovina“ i naš prijatelj Kenan Šarić, koji je odlučio da obezbijedi potrebe za roštilj, kao i voće i sokove.

Finansijsku podršku turniru su dali iz brenda Dr. Plant, Metal Profil, Geo Avas, Cengiz Insaat, Gradiz d.o.o., Almy d.o.o. sa svojim brendom Moja Voda, A Print, Bossil Vitez…-, saopštili su iz organizacije turnira.

Turnir je protekao u fer i sportskom nadmetanju, a sve pohvale za organizaciju idu organizatorima ovog Memorijalnog turnira, Neformalna grupa građana VRANDUK 1410.

Medijski pokrovitelji su bili Zenicablog, Naša riječ, te portal Sportske.ba.

Tekst i foto galerija

Ekrem Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno