Zenica

FOTO: Zavod za bolesti ovisnosti ZDK obilježio Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droga

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zavod za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona je nizom aktivnosti obilježio Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droga.

“Nizom aktivnosti u organizaciji Javne zdravstvene ustanove Zavod za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona obilježen je Međunarodni dan borbe protiv zloupotrebe droge u našem kantonu. Generalna skupština Ujedinjenih naroda još od 1987. godine na ovaj dan pokušava upozoriti globalnu svjetsku javnost na sverastući problem zloupotrebe (opojnih) droga i potrebu aktivnog uključivanja svih aktera, kako na globalnoj svjetskoj razini tako i na nacionalnoj razini, za djelovanje u postizanju zajedničkog cilja – međunarodno društvo slobodno od zloupotrebe droga. “Ništa bolja situacija nije ni kod nas. Raste broj ovisnika, a posebno je zabrinjavajuće što je među tim brojkama sve više mladih. Cilj je upozoriti što veći broj građana na problem raširenosti zloupotrebe droga i zajedničkim snagama se suprotstaviti ovom ozbiljnom problemu današnjice, istakli su organizatori ovog događaja. Danas ovdje imamo dosta volontera, a riječ je o učenicima Srednje Mješovite škole “Mladost” Zenica kao i volontere iz Travnika, tačnije iz Centra za edukaciju mladih što nam je izuzetno drago. Prevencija je jedan od vodećih faktora te borbe. Mi svake godine provodimo projekte edukacije mladih u školama od 13 do 18 godina, Vijeća učenika, sarađujemo sa nevladinim organizacijama, a ove godine planiramo u edukaciju uključiti i nastavno osoblje što se pokazalo jako bitno jer vidimo da trend raznih vrsta ovisnosti među mladima raste”, istakla je Meliha Brdarević Šikić, šefica Odjeljena za prevenciju i savjetovanje Zavoda za bolesti ovisnosti ZDK.

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droga širom kantona dijeljen je promotivni i edukativni materijal s ciljem prevencije ove pošasti.

Također, danas su organizacijama i pojedincima koji su pomogli aktivnosti Zavoda za bolesti ovisnosti ZDK dodjeljene zahvalnice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno