Rekreacija

FOTO: Završena prva etapa Svjetskog kupa mira, šampion ekipa Portugal Compact Records, Master Bosna osvojila drugo mjesto

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ekipa MASTER BOSNA odigrala je finalnu utakmicu sa ekipom PORTUGAL COMPACT RECORDS. Nakon jako lijepe utakmice potpuno zasluženim rezultatom 1:0 pobjeda je pripala gostima iz PORTUGALA, a ekipa MASTER BOSNA osvojila je drugo mjesto u prvoj etapi Svjetskog kupa mira za veterane u fudbalu koji se održao prvi put u našoj zemlji u Ajdinovićima, općina Olovo od 19. do 23. juna.

Završnica 9.SVJETSKOG KUPA MIRA za veterane u fudbalu bit će održana od 15. do 20. oktobra 2024.godine u Turskom gradu Antalija.

Na turniru u Ajdinovićima nastupile su ekipe iz Portugala,Turske i Bosne i Hercegovine.

TURKEY EGE KARMASI,ADIYAMAN MAS-DER, PORTUGAL COMPACT RECORDS, NK SLATINA BAŠIGOVCI,ÇAYCUMA MASTERLER,ISTANBUL MODI MASTERLER i domaćin ekipa MASTER BOSNA.

Nakon finala priređena je gala večera i druženje za sve ekipe i goste uz veliki broj zvanica i prijatelja tima.

Prisutnima u ime općine Olovo se obratio načelnik općine Đemal Memagić koji je pozdravio prisutne, zaželio dobrodošlicu u Olovo.

Svjetski kup mira za veterane u fudbalu održava se tradicionalno već deveti put, a okuplja veterane iz zemalja širom svijeta. A danas i u Bosni i Hercegovini. Cilj nam je da kroz sport promivišemo mir i sklapamo nova prijateljstva između ljudi i promovišemo njihove države i kulture.

Presretan sam što smo danas ovdje u Ajdinovićima Olovu i Bosni i Hercegovini. Završnica 9. Svjetskog kupa mira za veterane u fudbalu bit će održana od 15. do 20. oktobra 2024.godine u Turskom gradu Antalija” istakao je Ahmet Gök predsjednik organizacionog odbora Svjetskog kupa mira. Presretan sam što sam danas ovdje što možemo upoznati novi narod i kulturu.
Hvala mom prijatelju Samiru Šibonjiću koji je dao prijedlog na prošlogodišnjem Svjetskom kupu za veterane u fudbalu da se prva etapa odigra u Bosni i Hercegovini. Odmah sam ga podržao i drago mi je da smo danas ovdje i da smo imali priliku da upoznamo ove divne ljude i državu.” istakao je Abilio de Silva predsjednik kluba Portugala Compact Records.

Mi kao Vlada Zeničko-dobojskog kantona čvrsto smo opredijeljeni da radimo na promociji naših turističkih potencijala. Uskoro ćemo formirati turističku zajednicu Zeničko- dobojskog kantona koja će imati najveću obavezu da promiviše skupa sa nama naše turističke potencijale. Hvala vam što ste izabrali Bosnu i Hercegovinu za domaćina uvijek ste dobrodošli” rekao je premijer Zeničko- dobojskog kartona Nezir Pivić, a u ime MASTER BOSNA organozatora obratio je se predsjednik kluba i ujedno ministar privrede Zeničko-dobojskog kantona Samir Šibonjić.

“Prvenstveno želim da se u ime svih nas zahvalim ljubaznom osoblju sportsko- rekreativnog centra Ajdinović Olovo, zahvaljujući vama, vašem gostoprimstvu možemo reći da smo proveli ovdje skupa nekoliko predivnih dana. Hvala Vam svima na dolasku, hvala svima koji su dali podršku. Drago nam je da su sa nama danas ovdje naše porodice, naši prijatelji također i naša djeca koja čine sve da bi našim gostima ovdje bilo lijepo. Presretan sam što smo imali priliku da predstavimo ljepote naše zemlje, da sa vama podijelimo naše običaje, kulturu i tradiciju. Želimo Vam svima puno zdravlja i da sa najljepšim uspomenama vratite se svojim kućama iz Bosne i Hercegovine”.

“Koristimo priliku da se zahvalimo svim gostima na dolasku, prelijepom druženju. Posebno se zahvaljujemo ljubaznom osoblju sportsko rekreativnog centra Ajdinović Olovo kao jedinom konceptu All inclusive na ovom prostoru koji su pokazali da su spremni za doček i organizaciju velikih aktivnosti kao što je Svjetski kup mira za veterane u fudbalu” istakao je Šibonjić.

MASTER BOSNA 0:1 PORTUGAL COMPACT RECORDS

Za Ekipu MASTER BOSNA nastupili su:

1.Fikret Karajbić golman
2 Sabahudin Šabić
3.Elvir Mačak Kapiten
4.Nedim Bajrić
5.Idris Smailhodžić
6.Jasmin Kalabić
7.Aldin Bjelić
8.Ermin Vehabović
9.Adis Porobić
10.Samir Šibonjić
11.Samir Bećirović
12.Mirsad Kamenjašević
13.Omer Fazlić
14.Enis Cikotić
15.Sead Kadić
16.Amel Panjeta
17.Hasan Mujanović
18.Ermin Bajrić
19.Nermin Hrvat
20.Adnan Behlulović
20.Zajko Karajbić Trener igrač
21.Omer Krajnić ekonom
22.Fatih Šibonjić
23.Rijad Starcevic
24.Eman Ridžal
25.Adnan Fejzić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno