Košarka

FOTO: Zenički Jumper naredne sezone nastupa i u regionalnoj WABA 2 ligi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ženski košarkaški klub Jumper Taurus iz Zenice, koji je prošlu sezonu u Prvenstvu Bosne i Hercegovine okončao na trećem mjestu, naredne će sezone nastupiti i u regionalnoj WABA 2 ligi, potvrdio je na današnjoj press-konferenciji predsjednik kluba Almir Omerčević.

Bit će to novo iskušenje i poticaj za Jumper, koji će, kako su najavili, uporedo igrati i utakmice domaćeg seniorskog prvenstva, dok će mladi tim tog kluba, sastavljen od juniorskih igračica, igrati i A1 ligu Federacije BiH.

-Što se tiče prošle sezone, svi su ciljevi ispunjeni i to je naša najuspješnija sezona u istoriji kluba, kazao je Omerčević, koji je napomenuo da su igrali i u finalu Kupa BiH, u kojem su izgubili od prvaka i jedine neporažene ekipe prošle sezone, Orlova iz Banja Luke.

Ponosan je na činjenicu da će nakon 10-ak godina regionalnu ligu vratiti u svoj grad, ali je svjestan kako će to zahtjevati više finansijskih sredstava te podršku zajednice.

-Za narednu sezonu pripremamo projekat „Tri lige“- A1 ligu, u kojoj će igrati naše djevojčice koje imaju manje minuta u prvom timu; zatim Premijer liga, stara i poznata priča, u kojoj će se ponovo igrati najvjerovatnije 22 kola te u kojoj ćemo, također, imati za cilj razvoj mladih igračica. Za kraj, čeka nas i regionalna WABA 2 liga, koja broji šest klubova i koja će se igrati po sistemu “balona”- najavio je Omerčević.

U tom, drugom po kvalitetu regionalnom takmičenju, nastupit će IIirija, Ježice i Maribor iz Slovenije, Podgorica iz Crne Gore te RMU Banovići i Jumper iz BiH. Prvi „balon“ na programu je 28.- 29. septembra u Ljubljani, dok će Jumper 22., 23. i 24. novembra u Zenici ugostiti Maribor i Podgoricu.

-Pokušat ćemo da 90 posto igračica iz prošle sezone zadržimo. Nadam se da ćemo u tome i uspjeti – kazao je trener Eldar Durmić, koji je izrazio zadovoljstvo prošlosezonskim nastupom u povratničkoj sezoni.

Jumper je prošle sezone igrao i Ligu 6 za prvaka BiH, a u polufinalu play-offa ispao je od brčanskih Lavova.

Slobodna igračice, kojima su istekli ugovori, postale su Crnogorka Jelena Kapisoda, dok je Aleksandra Begenišić napustila klub još prije kraja protekle sezone.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno