Ostali sportovi

Futsal: Zenički Neimari ove subote gostuju ekipi MNK Sloga

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstojećeg vikenda, 26./27.10.2024.godine, na rasporedu su utakmice 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu. Dva susreta na programu su u subotu a tri u nedjelju.

Zenički Neimari ove subote gostuju u Gornjem Vakufu-Uskoplju kod ekipe MNK Sloga, a susret počinje u 19,00 sati u sportskoj dvorani Gornji Vakuf-Uskoplje.

Domaći malonogometaši Sloge žele pred punom dvoranom nastaviti seriju i doći do omjera na početku sezone 4/4. Sa druge strane Neimari žele da poprave dojam nakon slabe partije i rezultatskog debakla u prošlom kolu.

Sloga je zabilježila maksimalan učinak u prva tri kola, nakon domaćih pobjeda protiv sarajevskih timova – Futsal Željezničara (6:2) i Sarajeva (6:4), Vakufljani su u prošlom kolu u Istočnom Sarajevu nadigrali i Željeznicu Trnovo (2:4).

Neimari su upisali jednu pobjedu i to na gostovanju u Banjoj Luci protiv Borca (4:5), te dva domaća poraza, na otvaranju sezone protiv Bubamare (4:7), a zatim težak poraz prošlog vikenda kada su primili 10 golova od Mostara (0:10).

Sigurno da će se Neimari pokušati iskupiti za visok poraz iz prošlog kola, ali isto je tako jasno da ih očekuje, itekako, “vruće” gostovanje, gdje trebaju da pokažu puno više ako žele da se i ovoga puta s gostovanja vrate sa tri boda.

Parovi 4.kola:

Subota, 26.10.2024.god.

Gornji Vakuf – Uskoplje: MNK SLOGA – MNK NEIMARI (19h)

Mostar: FC MOSTAR SG – KMF RADNIK MD SHOP (19)

Nedjelja, 27.10.

Sarajevo: FUTSAL ŽELJEZNIČAR – MNK BUBA MARA (18h)

Banja Luka: FK BORAC – MNK HERCEGOVINA (19,30)

Sarajevo: G.F.C. SARAJEVO – KMF ŽELJEZNICA TRNOVO (20)

Na tabeli, tri tima imaju sve tri pobjede i devet bodova (Mostar SG, Bubamara i Sloga), Neimari su šesti na tabeli sa 3 boda, dok ne na začelju tabele Hercegovina bez bodova.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno