Zenica

Gornja Mahala: Mještani osuđuju pokušaje da se njihov rad na Spomen-obilježju politizira i iskoristi tokom kampanje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na društvenim mrežama i profilu aktuelnog gradonačelnika Zenice i kandidata stranke BHI KF Fuada Kasumovića jučer se pojavila fotografija mini-parka i spomen-obilježja sa grbom republike BiH i “ljiljanima”, urađenom na području Gornje Mahale (na podtučju Orahovice).

Uz fotografiju uslijedile su desetine komentara Kasumovićevih “fanova” koji objekt sa fotografije “pripisuju” Kasumoviću i njegovoj navodnoj “brizi za očuvanje patriotskih osjećaja” i tradicije oslobodilačkog rata 1992-1995.

U sve to umiješali su se i “vojnici” sa izbornih lista, simpatizeri, ali uprkos svemu, i nekoliko mještana, koji su “oslobođeni straha” izrekli istinu. iako su neki od komentara promptno obrisani, sačuvana je srž, po kojoj su mještani sami, insistirajući da se u tome ne miješa bilo čija i bilo koja politička opcija.

– Iskreno se nadam da je ova slika objavljena na vašem profilu nije zloupotreba. Ovo lijepo “ostrvo” je rad male grupe insana koji su svaki kamenčić ugradili od svojih sredstava i sredstava dobrih ljudi.Provedeni su dani na uređenju ovog za nas mega projekta .Žalosno je što ovakve projekte ne prepoznaju oni koji bi trebali. Možda su vam prezentirali pogrešno o ovom pa ste neznajući objavili ovu sliku, navedeno je u jednom od komentara.

– Ova Privila (Prlesa) je dokaz da se može raditi zajedno na projektu bez obzira iz koje političke opcije dolaziš. Ako vam je neko prezentirao kao da je on to uradio, recite mu da LAŽE. Svako dobronamjeran je dobrodošao, a mi ćemo biti pravi domaćini, navodi se u reakciji.

Prema izjavi mještana, grupa mještana Gornje Mahale je više od tri mjeseca, vlastitim sredstvima i radom napravila mini spomen-obilježje, te su ogorčeni da bilo ko to koristi za svoje političke ciljeve.

Iako Kasumovićeva objava, ruku na srce, ne sadrži nikakav popratni tekst, niti navode da je on ili njegova stranka učestvovali u ovome, jasna je namjera objave usred političke izborne kampanje, bez naglašavanja da “kao prolaznik ima pravo da zastane i uslika” (kako jedan od njegovih simpatizera “pravda šefa”.

– Mještani Gornje Mahale oštro osuđuju manipulaciju i zloupotrebu sa njihovim radom. Nekolicina je to i javno objavila, a onda su oni koji tvrde da su “Zeničane oslobodili straha” izvršili pritisak, vrijeđali sa lažnih i stvarnih profila, čak i prijetili ljudima da obrišu svoje objave. Obzirom da smo sigurni da na vas neće moći ili smjeti izvršiti pritisak, reagujemod a o ovoj manipulaciji sazna što više ljudi, stoji u poruci koju smo dobili.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

POLITIČKI MARKETING:

PARTNERI ZENICABLOGA:

Zadnje objavljeno