Biznis

Grad Zenica prodaje luksuzni objekat na obali Jadrana – 10 miliona KM i vaš je zauvijek

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Grad Zenica je objavio međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa za kupovinu nekretnina bivšeg Zeničkog odmarališta u mjestu Duće, općina Dugi Rat u Hrvatskoj. Ove nekretnine čine jedinstveni kompleks koji uključuje zemljišne parcele, izgrađene objekte i kompletnu infrastrukturu. Sve nekretnine su u vlasništvu Grada Zenice i prodaju se u viđenom faktičkom stanju.

Kompleks bivšeg odmarališta nalazi se oko 3 kilometra od grada Omiša, uz Jadransku magistralu (državna cesta D8) na dionici Omiš – Split. Prema informacijama koje prenosi BiznisInfo.ba, cijena prodaje ne može biti niža od 10,2 miliona konvertibilnih maraka (KM).

Krajnji rok za predaju ponuda je 16. avgust do 13 sati, a javno otvaranje svih pravovremeno dostavljenih ponuda obavit će se u Sali za sastanke Kabineta Gradonačelnika istog dana u 14 sati.

Međutim, Republika Hrvatska je putem svojih sudova i pripadajućih zemljišnih odjela stavila administrativnu zabranu raspolaganja i opterećenja kompleksa odmarališta u mjestu Duće. Ova zabrana uključuje prodaju, zamjenu, darovanje, prijenos prava korištenja i raspolaganja, davanje u zakup, privremenu upotrebu, osnivanje hipoteke i slično. Zabrana je upisana od strane Državnog odvjetništva u Splitu, protivno Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima iz 1996. godine, kao i odgovarajućoj Uredbi iz iste godine.

Grad Zenica, kroz svoje zakonske zastupnike, provodi odgovarajuće postupke pred nadležnim organima Republike Hrvatske u svrhu brisanja administrativne zabrane raspolaganja. Sa izabranim ponuđačem bit će potpisan predugovor o kupovini kompleksa/nekretnina, a konačni kupoprodajni ugovor će biti sklopljen nakon brisanja administrativne zabrane.

Mjesto Duće je poznato po čistoći i ljepoti mora, što dodatno povećava atraktivnost ovog kompleksa. Ova prodaja predstavlja značajnu priliku za potencijalne investitore zainteresirane za nekretnine u atraktivnom dijelu Hrvatske.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno