Zenica

Grad Zenica traži firmu koja će graditi podzemnu garažu u centru grada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Grad Zenica objavio je javni konkurs za izgradnju i uspostavu funkcije javne podzemne garaže s pripadajućim sadržajima na lokalitetu Trg Bosne i Hercegovine, piše biznisinfo.ba.

– Raspisuje se javni konkurs za osnivanje prava građenja (putem zaključenja Ugovora o osnivanju prava građenja) na gradskom građevinskom zemljištu, radi izgradnje objekta i uspostave funkcije javne podzemne garaže s pripadajućim sadržajima na lokalitetu Trg Bosne i Hercegovine – navodi se.

Izabrani ponuđač/nosilac prava građenja nakon osnivanja prava građenja obavezan je da projektuje, izgradi i upravlja javnom podzemnom garažom na rok ne duži od 40 godina nakon potpisa Ugovora o osnivanju prava građenja (produženo za razuman period građenja objekta od 24 mjeseca, što će se zabilježiti u zemljišnoj knjizi).

Nakon isteka roka na koji je potpisan ugovor o pravu građenja objekat javne podzemne garaže se prenosi u vlasništvo Gradu Zenica. Usluge parkiranja izabrani ponuđač/nosilac prava građenja će naplaćivati direktno od korisnika

Ponude se dostavljaju preporučenom poštom ili se neposredno predaju na Protokol Grada Zenica u roku od 45 dana od dana objave javnog konkursa, odnosno najkasnije do 12.08.2024. godine do 12.00 sati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno